BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.451,23
HABER /  DÜNYA

Erdoğan: Halkımızın özel hayatı teminatımız altındadır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "öğrenci evi" tartışmalarıyla ilgili olarak, "Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır" dedi. ...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "öğrenci evi" tartışmalarıyla ilgili olarak, "Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır" dedi.
Başbakan Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yabancı bir gazetecinin konuya ilişkin Türkçe olarak sorduğu soruya Erdoğan, "Birileri herhalde sizi özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum. Çünkü 11 yıldır Başbakanım, 4,5 yıldır belediye başkanlığım var, kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz" cevabını verdi.

"YASALAR BİZE HANGİ GÖREVİ VERİRSE O GÖREVLER ÇERÇEVESİNDE ADIM ATARIZ"
Erdoğan, "Eğer birilerinin özel hayatına müdahale etmiş bir iktidar olsaydık, Türkiye’de 2 kişiden birinin oyunu almazdık. Bu konuda en büyük teminatımız halkımızdır. Ve üç dönemdir oyları artarak yükselen bir iktidar olarak şu an geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Ve halkımızın özel yaşamı, özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır. Bu noktada tabii ki üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse, o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız" ifadelerini kullandı.