BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Rusya dönüşü son dakika açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan dönüş yolunda son dakika açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AK Parti teşkilatlarında değişiklik sinyali verirken, belediye başkanları görevden alınacak mı sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

Abone ol

RUSYA ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de barışın inşası ve AK Parti'ye geri dönüşüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulması için karar aldıklarını açıklarken, YPG ile Rus askerlerinin fotoğraflarını Rusya Devlet Başkanı Putin'e gösterdiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fotoğrafları ilettik. Tarihleri yerleri ile verdik. Konuyu anlattık. 'İnceleyeceğini' söyledi. Bundan sonraki süreç Putin'e kaldı" dedi. Cumhurbaşkanı, Putin'in Kürt devletine olumlu bakmadığını da söyledi.

PUTİN DE ÇİN'E GİDİYOR

Cumhurbaşkanı, Çin Devlet Başkanı ve Rusya Devlet Başkanı ile Çin'de üçlü bir görüşme yapılacağı bilgisini de verdi.

Uçakta konuşulan başlıklar arasında Erdoğan'ın 33 ay aranın ardından AK Parti'ye dönüşü de vardı." Görev tebliği edilirse neler yapılacağını orada dillendireceğiz" diyen Erdoğan, "Şu gerçek ki böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Böyle gelmiş böyle gitmez" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAK MI?

Erdoğan 21 Mayıs'taki AK Parti Kongresi'nden sonra parti teşkilatlarında değişim olup olmayacağına ilişkin de sorulara yanıt verdi. Erdoğan'ın 'görevden alınacak belediye başkanları olacak mı?' sorusuna verdiği yanıt ise belediye başkanlarını uykularından edecek türden. 

Erdoğan, bazı belediye başkanlarının görevden alınması sorusuna ellerini açarak vücut diliyle yanıt verdi. 

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Erdoğan gazetecilerle konuşmasında anamuhlefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklendi:

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi ana muhalefet yoksunu bir ülke haline getiriyor.

Erdoğan partili cumhurbaşkanı tartışmalarına da yanıt verdi. Erdoğan 'Gazi Mustafa Kemal de partisinin başındaydı' dedi.