BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan PKK'ya net mesaj

Başbakan Erdoğan, Viyana ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecine ilişkin gönderdiği mektupta yazılanları değerlendirdi.

Erdoğan, "Terör örgütü silah bırakıp, ülkemizi terk ettikten sonra sıkıntı olmayacaktır" dedi ve ekledi:

"Eğer silahlarını bırakarak ülkemizi terk ederlerse, dünyada gidecekleri çok ülke var."

Başbakan Erdoğan, Avusturya'nın Başkenti Viyana'ya gidişi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a sorulan soruların başında BDP'nin İmralı'dan gelen mektuplar geliyordu. İşte Erdoğan'ın yanıtları...

İMRALI'DAN GELEN MEKTUP

Bizim temel ilke ve esaslarımız belli. Bu esas ve ilkelerle, bu son dakika geçtiğiniz haberler örtüşüyorsa demek ki olumlu gelişmeler var. Biz çok net şekilde, neleri, nereye kadar yapabileceğimizi açıkladık.

KİMSE DIŞARIDA KALMAZ

Baldıran zehiri de olsa onu içeriz dedik. Yeter ki ülkemizin değerler silsilesi içinde kimse bizden feragat istemesin. Kimse bizden milli birliğimizi bozmaya yönelik bir şey talep etmedik. Tek vatan, tek devlet dedik. Bunun içinde herkese yer var. Kimse dışarıda kalmaz. Biz red, inkar ve asimilasyon politikalarını ayaklar altına alan bir iktidarız.

Dini azınlıklarla ilgili de çalıştık. 181 gayrimenkulu sahiplerimize teslim etmiş durumdayız. Bunu biz yaptık. Biz Avrupa'ya Batı'ya örneğiz.

15 AĞUSTOS VE NEVRUZ İDDİASI

Erdoğan, PKK'nın Nevruz'da silah bırakacağı, 15 Ağustos'ta ise Türkiye'yi terk edeceği yönündeki iddilara şu yanıtı verdi:

"Terör örgütü silahları bırakıp, ülkemizi terk ettikten sonra zaten ülkemizde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Kendi içlerindeki sorunlar denilirse biz güvenlik güçlerimizle bu sürece devam ederiz. Operasyonlar bir sebep değil, sonuçtur. Bu tehditler ortadan kalkınca benim güvenlik güçlerim neden operasyon için fırsat kovalasın. Gideceklerse gidebilirler. Ülkemizde kalmak isteyenler ve suça bulaşmamış olanlar ailelerine kavuşabilirler. Birileri bunları anlamak istemedi. Şu andaki yapı içinde, eğer silahları bırakıp ülkemizi terk ederlerse dünyada gidebilecekleri çok ülke var. Artık milletimiz anaların gözyaşı dinsin diyorlar. Biz bunun için bütün riskleri sırtlanarak bu adımları attık. Bundan sonraki süreçte de atmaya devam edeceğiz.

DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ

BDP lideri Demirtaş'ın 'etle tırnak değil, iki eşit halk olarak yaşayacağız' açıklamasının sorulduğu Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Demirtaş'ın birşeyi iyi öğrenmesi lazım. Bu ülkede iki eşit halk diye bir açıklama yaparsanız bu ayrımcılıktır. Et-tırnak derseniz 76 milyonun kaynaşmasıdır. Etle tırnak olması herkesin onaylayacağı birşeydir. Biz bu ülkede Kürt kardeşlerimle et tırnak gibiyim. O kiminle nedir ben bilmem. Biz olaya et-tırnak gibi bakıyoruz. Bizi birbirimizden ayıran budur.

KILIÇDAROĞLU'NA TUTSAK YANITI

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bugün partisinin grup toplantısında söylediği 'Cezaevlerninde kaç tutsak var) sorusuna ise sert dille yanıt verdi:

Ana muhalefet liderinin bakış açısı ayrı bir dert. TC'nin cezaevlerinde tutsak olmaz, tutuklu olur. Karakollarında da gözaltı olur. Heralde bunu öğrenmiştir.