BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'nin ilk yerli cep telefonu

Mobile World Congress 2013'te Turkcell'den tamamen Türk üretimi akıllı telefon...

Abone ol

Turkcell ,  ' Gebze ' kod adlı ilk yerli akıllı telefonunu üreteceğini açıkladı.

Şirketin Genel Müdürü Süreyya Ciliv 'in, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2013'te yaptığı "düğmeye bastık" açıklaması, Kongre'de Türkiye heyetinin gündemine damgasını vurdu.

CARİ AÇIĞI AZALTACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 'ın da katıldığı basın toplantısıyla duyurulan "Gebze" kod adlı yerli akıllı telefon ile her 1 milyon adetlik satışın cari açığı azaltma yolunda yaklaşık yarım milyar TL katkı yapması öngörülüyor.

DÖNÜM NOKTASI

Turkcell, T serisi akıllı telefonlarla yakaladığı başarının ardından yerli akıllı cep telefonu için düğmeye bastığını duyurdu. Türkiye telekomünikasyon sektörü açısından bir dönüm noktası niteliğini taşıyan açıklama, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Qualcomm Avrupa Başkanı Enrico Salvatori ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katıldığı basın toplantısında geldi.

KOD ADI GEBZE

"Gebze" kod adlı telefonun tasarım ve yazılımı tamamen Türk mühendislerin elinden çıkacak. Söz konusu telefon, Turkcell'e özel ara yüz, Türk kullanıcıların ihtiyaçlarına göre en son teknoloji ile özelleştirilmiş donanım ve zengin uygulama dünyası gibi özelliklere sahip olacak. Herkesin erişebileceği uygun fiyata sahip olacak Turkcell'in yerlisinin, 2013 yılı içinde tüketicilerle buluşması planlanıyor. Turkcell'in 700 kişilik Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji tarafından geliştirilecek akıllı telefonun başta bölge ülkeleri olmak üzere ihracatı da hedefleniyor.

TURKCELL VE QUALCOMM AR-GE İŞBİRLİĞİ

Basın toplantısında Turkcell ile dünyanın mobil teknoloji alanında lider firmalarından Qualcomm arasında cep telefonu, tablet bilgisayar ve makineler arası iletişim (M2M) cihazları geliştirilmesine yönelik ortak Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak üzere işbirliği anlaşması da imzalandı. Turkcell bu anlaşmayla Qualcomm'un Ar-Ge lisansı verdiği dünyadaki sayılı operatörlerden biri oldu.

DESIGNED BY TURKCELL TEKNOLOJİ IN GEBZE

Kod adı: Gebze
"Gebze" her 1 milyon adet satışta cari açığı azaltma yolunda yaklaşık yarım milyar TL katkı yapacak.
• Turkcell Teknoloji'nin Gebze'deki 700 kişilik Ar-Ge üssü cihazın geliştirilmesinde kilit rol oynayacak.
• Kullanılacak Qualcomm çipi sayesinde bu cep telefonuna özel uygulamalar geliştirilebilecek.
• 2013 yılı içinde piyasaya çıkacak yerli cep, bölge ülkelerinde de satışa sunulacak.
• Turkcell, herkesin akıllı telefon kullanması için yerli telefonu çok uygun bir fiyata satacak.