BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.378,27
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Paris saldırısı için basın toplantısı!

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, Paris'teki saldırılarla ilgili basın toplantısı yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırılarla ilgili konuştu. Erdoğan, teröre karşı ortak tutum çağrısı yaparken "Fransızların acısını iyi anlıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zirve için hazırlanan basın merkezindeki salonda, Paris'te yaşanan terör saldırısına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Ülkem ve milletim adına mevkidaşım Sayın Hollande’a ve Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyor yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bir konser salonunda yaşanan rehin alma hadisesinin de hiçbir insani ve ahlaki değerle izahı mümkün değildir. Bu elim hadise, terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir.

Bu elim hadise terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı mücadelemizi de hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun artık ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum.

Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'deki, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki ülkemin insanları bunları çok iyi bilir, ne düşünüyorsak ne düşündüysek şunu bilmenizi isterim ki, Paris'teki eylemler için de aynısını düşünüyor, hissediyoruz.

Terörün anlamını ve yol açıtığı sonuçları çok iyi bilen bir ülke olarak şu anda Fransa'da yaşanan acıyı gayet iyi anlıyoruz. Gerek mevkidaşım Hollande gerekse tüm Fransız halkıyla aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Ve bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum.