BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,49
ALTIN 2.393,12
HABER /  DÜNYA

Paris'te saldırı şoku! Ölü ve yaralılar var

Paris'te dün gece saatlerinde 7 noktada meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 128'e yükseldi.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te peş peşe silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. 7 farklı noktada düzenlenen saldırılarda 128 kişi hayatını kaybederken, 99'u ağır 250 kişi de yaralandı.

Fransız polisi, saldırıları düzenleyen 8 teröristin öldüğünü açıkladı. Bunlardan 7'sinin üzerilerindeki bombayı infilak ettirerek öldükleri belirlendi. Fransa'da 3 günlük yas ilan edildi. Bu arada Fransa'da sınırlar kapatılırken, güvenlik Paris'te orduya bırakıldı.

İŞİD SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Terör örgütü DAEŞ, Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan saldırıları üstlendiğini açıkladı.

Terör örgütü DAEŞ sosyal medyadaki hesabından yaptığı yazılı açıklamada, ''Paris'te farklı yerlerde 8 DAEŞ üyesi eylemlerde bulundu. Bunlardan bazıları üzerlerindeki kemer patlayıcıları infilak ettirdi. Bazıları da silahlarla Fransa'nın kalbi Paris'te eylemlerde bulundu" denildi.

Açıklamada, eylemlerin Almanya ile Fransa arasında hazırlık maçının oynandığı Stade de France stadyumu ve konferans salonu gibi yerlerde de olduğu kaydedildi. 

Paris'teki düzenlenen saldırıların yerleri...

STATTA İKİ BOMBA SESİ

İlk saldırı haberi, Fransa-Almanya arasında dostluk maçına sahne olan stadyumdan geldi.

Stadyum yakınlarındaki bir bar,  maç sırasında iki intihar bombacısı tarafından hedef alındı. Maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı Fransua Hollande, olay yerinden tahliye edilirken, yüzlerce izleyici statta saatlerce mahsur kaldı.

FRANSIZ POLİSİ: TÜM SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Fransız polisi Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili bazı detayları açıkladı. Paris Emniyet Müdürü, saldırganların iki gruba ayrıldığını, bir grubun stadyum yakınında eylem gerçekleştirirken diğer grubun da hemen hemen aynı dakikalarda lokanta ve konser salonunda katliam gerçekleştirdiğini açıkladı. Bataclan Konser Salonu'ndaki militanlardan birinin polisler gelmeden önce belindeki bombayı patlatarak 4 kişiyi daha öldürdüğünü açıklayan Paris Emniyet Müdürü, tüm saldırganların öldürüldüğünü ancak araştırmaların devam ettiğini belirtti.

BAKANLAR KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Fransa’da bakanlar kurulu, terör saldırılarının ardından Elysee Sarayı’nda olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkede olağanüstü hal ilan etti ve sınırlarının kapatılmasına karar verdi.

Toplantıda terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldı, ilk etapta 1500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Olağanüstü hal ilanının ardından, başkentin bazı bölgelerine askeri birlikler konuşlandırıldı. Emniyet, güvenlik önlemleri çerçevesinde başkentteki 5 metro istasyonunu kapattı.

Ayrıntıları "Konser salonnda katliam: 100 ölü" başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.

Paris'teki saldırıların en ağırı bu salonda gerçekleşti. İki terörist, konser salonundaki 100 rehineyi birer birer infaz etti.

EN FAZLA CAN KAYBI KONSER SALONUNDA YAŞANDI

Polis kaynakları, saldırganların sayısının sekiz olduğunu ve tamamının etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Paris'i kana bulayan saldırılarda en fazla can kaybı, ilk belirlemelere göre 100'e yakın kişinin öldüğü Bataclan konser salonunda yaşandı. Polis, konser salonu içindekileri rehin alan saldırganları ölü ele geçirdi.

TERÖRİSTLERİN CESETLERİ ÜZERİNDE DNA TESTLERİ SÜRÜYOR

Bu arada polis, saldırıların sorumlusu olduğu tahmin edilen 8 teröristin cesetleri üzerinde DNA testlerinin sürdüğünü açıkladı. Valilik ise yayınladığı genelgeyle Paris ve bölgesinde kamuya ait bütün yerlerde gösterileri yasakladığını duyurdu.

Genelgede, güvenlik güçlerinin terörle mücadele kapsamındaki çalışmalarını kolaylaştırmak için bu kararın alındığı bildirildi.

Canlı bombanın stada girmeye çalıştığı; ancak güvenlik önlemlerine takılınca kendisini patlattığı belirtildi. Bu arada polis, dışarı çıkmaya çalışanları engelleri, güvenlik gerekçesiyle sahaya inilmesini istedi.

SURİYE PASAPORTU ÇIKTI

Fransız basınında yer alan haberlere göre olay yeri inceleme ekibi, saldırganların birinin üzerinde Suriye pasaportu buldu. Haberlerde pasaportun çalıntı olup olmadığının henüz tespit edilemediği bilgisine de yer verildi

DAKİKA DAKİKA SALDIRILAR

Paris'te dün gece saatlerinde düzenlenen terör saldırılarının kısa aralıklarla 6 farklı noktada meydana gelmesi şehirde büyük paniğe sebep oldu.

İlk saldırının Fransa- Almanya arasında oynanan hazırlık maçı esnasında meydana geldiği olaylar şu sırayla gerçekleşti.

 21.20: 

- Stade de France’ın D kapısında ilk patlama meydana geldi.

21.25: 

- Paris’in 10. bölgesindeki Bichat ve Alibert sokaklarında silahlı saldırılar düzenlendi.

21.30:

- Stade de France H kapsında ikinci patlama sesi duyuldu.

21.32:

- Paris’in 11 . bölgesindeki Fontaine-au-Roi'da meydana gelen patlamada 5 kişi öldü

21.43:

- Paris’in 11. bölgesinde bulunan Voltaire Bulvarında intihar saldırısı gerçekleştirildi.

21.48:

- Faidherbe sokağında bir kafenin terasına silahlı saldırı yapıldı.

21.49:

- Silahlı 4 saldırgan Bataclan konser salonuna girdi.

21.53 :

- Stade de France'ın 400 metre yakınında 3. patlama meydana geldi.

00.20:

- Bataclan konser salonuna giren saldırganlar en az 80 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı gerçekleştirdi.

Paris’i dün gece kana bulayan terör saldırılarında en az 128 kişi hayatını kaybederken, 99’u ağır yaklaşık 250 kişi yaralandı.  

Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucunda 8 terörist öldü. Bunlardan 7'sinin üzerilerindeki bombayı infilak ettirerek öldükleri belirlendi. Saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlendi.