BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  GÜNCEL

Kocaeli'deki rehine krizinde flaş gelişme!

Gköcük'te bir banka şubesinde soyguna kalkışan silahlı bir kişi çalışanları rehin aldı. İkna çalışmaları sonuç getirmeyince harekete geçen özel harekat polisleri soyguncuyu ağır yaralı olarak ele geçirdi.

Abone ol

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde bir banka şubesine soygun yapmak için giren üzerinde çarşaf bulunan kişi, elindeki tabancayla tehditler yağdırarak, çalışanları rehin aldı. Yetkililerin 5 saatlik ikna çabaları sonuç getirmeyince harekete geçen özel harekat polisleri soyguncuyu ağır yaralı olarak ele geçirdi. Rehineler sağ olarak kurtuldu.

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, banka şubesine yapılan operasyona ilişkin, 4 rehinenin sağ salim kurtarıldığını belirterek, "Zanlı yaralı. Üstünde bomba düzeneği var" dedi.

Yarımel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlıya müdahale edildiğini ifade etti.

"4 rehine sağ salim kurtarıldı" diyen Yarımel, "Zanlıya yönelik operasyon düzenlendi. Zanlı yaralı. Üstünde bomba düzeneği var. Gerekli önlemler alındı. Şahsın üzerindeki düzenek bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Zanlı ağır yaralı. Şu anda hastaneye kaldırılıyor" şeklinde konuştu.

Yarımel, operasyonda bir özel harekat polisinin de hafif yaralandığını ve hastaneye sevk edildiğini kaydetti.

ZANLI SURİYELİ, ÖRGÜTSEL BİR BAĞLANTI YOK

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, banka şubesindekileri rehin alan ve düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen soyguncuya ilişkin, "Şahıs Suriye asıllı. Bu işi adi, örgütsel bir durum yok, bir bağlantısı yok" dedi.

Yarımel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16.30 sıralarında bankaya gelen bir şahsın soygun girişiminde bulunduğunu anımsattı.

Zanlının bankadaki görevlileri rehin aldığını vurgulayan Yarımel, şunları kaydetti:

"Silahlı şahıs. Şahıs Suriye asıllı. Kendisiyle müzakerelerde bulunduk. Arapça ve Türkçe'yi çok hafif kullanıyor. Bu işi adi, örgütsel bir durum yok, bir bağlantısı yok. Bu işle ilgili olarak da kendisinin, çocuklarının ve eşinin paraya ihtiyacı olduğunu, böbrek ve birçok rahatsızlıkları olduğunu, o yüzden bu soygunu yaptığını söyledi."

Emniyet Müdürü Yarımel, rehinelerin başta 12 kişi olduğunu dile getirerek, "Rehinelerden 8 kişi camdan atlayarak kaçmıştı. 4 tane rehine kalmıştı. Onları da biz operasyon sırasında sağ salim kurtardık. Şahıs şu anda ağır yaralı" diye konuştu.

HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan ağır yaralı olan zanlıyı almak için ambulans geldiği sırada, caddenin girişini kapatan vatandaşlar, "Burası Gölcük, buradan çıkış yok" şeklinde slogan attı.

Bomba imha uzmanı ekiplerce üzerindeki bomba düzeneği etkisiz hale getirildikten sonra zanlı, yoğun güvenlik önlemleri altında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ÇARŞAF VE PEÇELİ SOYGUNCU

Saat 16.45 sıralarında, Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine giren silahlı soyguncu tehdit ettiği banka çalışanlarını ve müşteriler olmak üzere 12 kişiyi rehin aldı. Üzerine çarşaf giyinip, yüzünü peçe ile gizleyen silahlı soyguncu bankadaki güvenlik görevlisinin tabancasını aldı. Bu sırada banka çalışanları ve müşteriler bankanın birinci katına çıktı ve kendilerini burada bulunan bir odaya kilitledi.

İKNA ÇALIŞMALARI

Polis ekipleri, Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi'ndeki banka şubesine saat 17.00 sularında gelen, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiyle görüşmeler yaptı.

Zanlının talebi üzerine şube binasının önüne getirilen otomobil, bagaj kapısı açık şekilde kaldırım üzerinde bekletildi. Bazı rehineler ve parayla bankadan ayrılma istediğini polislere ilettiği öğrenilen şüphelinin ikna edilmesine çalışıldı.

Olay yerine Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sevk edildi. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Polis, 112 Acil ve itfaiye ekiplerini de olay yerine çağırdı.

Üzerinde çarşaf bulunan soyguncunun canlı bomba olabileceği de düşünülerek sık sık telsizlerden uyarılar yapılıp herkesin talimatlara uyması istenildi. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel ekipleri yönlendirdi.

KURTULAN 4 REHİNİN AYAKLARINDA KIRIK VAR

Rehin alındıktan sonra binanın ikinci katından atlayarak kurtulan 4 vatandaşın, ayaklarında kırık olduğu öğrenildi.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binanın ikinci katından atlayarak kurtulan 4 vatandaşın hastanede tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

Yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu vurgulayan Ergüney, "Yaralılardan 3'ü kadın, 1'i erkek. Hepsi ayaklarındaki kırıklar nedeniyle hastanedeler. Tedavileri devam ediyor" ifadesini kullandı.

Polis caddeyi ulaşıma kapatarak herkesi uzaklaştırdı.