BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Kaymakam Kütük HDP'li vekille tartıştı!

Silvan'daki gerginlik sürüyor! Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede Kaymakam Murat Kütük, HDP'li Milletvekili İdris Baluken ile tartıştı. İşte ilçede yaşanan gerginliğin perde arkası;

Abone ol

Silvan Kaymakamı Murat Kütük ile HDP'li vekiller arasındaki gerginlik sürüyor. HDP'li vekillerle, ilçede kazılan hendekler için karşı karşıya gelen Kaymakam Kütük, belediyenin hendekleri kapamak için iş makinası vermediğini söyledi. Daha önce de HDP'li vekillerin Kütük'e tuzak kurduğu, siviller mahsur diyerek Kütük'ü PKK'lıların bulunduğu bölgeye yönlendirdikleri iddia edilmişti.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgeye gitmeye çalışan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri İdris Baluken, Ertuğrul Kürkçü, Hişyar Özsoy ve Feleknas Uca'nın bulunduğu gruba izin verilmedi.

HAVAYA UYARI ATEŞİ

Diyarbakır Caddesi'nde toplanan ve aralarında Yüksekdağ, Baluken, Kürkçü ve Uca'nın bulunduğu grup, yasağın uygulandığı Konak Mahallesi'ne doğru yürümek istedi. Yürümekte direnen gruba, polis havaya uyarı ateşi açarak müdahale etti. Bu arada bölgeye gelen Silvan Kaymakamı Murat Kütük ile HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

"MUHATABIMIZ DEĞİLSİNİZ"

Kaymakam Kütük, ilçedeki üç mahalleye teröristler tarafından kırk tane hendek kazındığını ve bunların da bombalarla tuzaklandığını ifade ederek, belediyelerin kendilerine iş makinaları vermediğini söyledi. Hendeklerin kapatılması halinde, sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını söyleyen Kütük, bu konuda kendilerine yardımcı olunmadığını ileri sürdü. Yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine HDP'li Baluken, Kaymakam Kütük'e "Bizim muhatabımız değilsiniz" diyerek tepki gösterdi. Bu sözler üzerine Kütük, HDP'li Baluken'e "Siz de bizim muhatabımız değilsiniz" sözleriyle cevap verdi.