BIST 10.276
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.409,07
HABER /  GÜNCEL

Fransa'da Olağanüstü hal ilan edildi, sınırlar kapatıldı!

Fransa Cumhurbaşkanı ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini ve tüm sınırların kapatıldığını açıkladı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande kanlı saldırıların ardından basın toplantısı yaptı. Hollande ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini ve tüm sınırların kapatıldığını açıkladı. Bu arada Hollande, G-20 zirvesi için geleceği Türkiye ziyaretini iptal etti.

Fransa'da Paris'teki terör saldırılarının ardından saldırıyı düzenleyenlerin kaçmaması ve başka teröristlerin girmemesi için ülke sınırları kapatıldı. Ülke genelinde üniversiteler dahil tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildi.

HOLLANDE AÇIKLADI

Hollande, tüm Fransa'da olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.
Paris'teki terör saldırılarının ardından açıklama yapan Fransa cumhurbaşkanı François Hollande, teröristlerin Fransa'dan çıkamaması, yeni teröristlerin Fransa'ya girmemesi için sınırlarının kapatıldığını ve tüm Fransa'da olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

TÜRKİYE ZİYARETİ İPTAL

Fransız ordusunun stratejik bölgelerde konuşlandırıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Hollande, şu andan itibaren Fransa'nın tüm imkanları seferber ettiğini bildirdi.

Hollande'ın açıklamasından satırbaşları:

Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Bir kaç dakika sonra bakanlar toplantısı başlayacak.

Kimin terörist kimin suçlu olduğunu öğreneceğiz. Tabi ki kurbanları yaralıları düşünüyorum. Herkese barış çağrısında bulunuyorum. Teröre karşı Fransa birlik içinde olmalı. 

Şu anda bizi korkutmayı başardılar ama bu konusa herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum.