BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.429,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan önemli İmralı açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beklenen ikinci İmralı görüşmesine ilişkin önemli ayrıntılar aktardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BDP'lilerin İmralı için Adalet Bakanlığı'na henüz başvuruda bulunmadığı ortaya çıktı.

Teröristlerle kucaklaşanların görüşmeye gidemeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, ziyaretin bu hafta ya da önümüzdeki hafta içinde olacağını açıkladı.

İmralı sürecinde ikinci görüşmenin ne zaman ve kimlerden olaşacağı merak konusuydu. Günlerdir adaya kimlerin gideceği üzerine medyada çok sayıda isim yazılıp çizildi.

Partisinin MKYK toplantısına girmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İmralı biletini almak isteyen BDP'lilere bir kez daha seslendi. Basın mensuplarının görüşmeye ilişkin sorusuna Erdoğan şu cevabı verdi:

2 YA DA 3 KİŞİ BU HAFTA YA DA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

"Bu hafta içinde olabilir. İlgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar, bu hafta içinde olabilirse bu hafta içinde olmazsa önümüzdeki hafta içinde, ama olacak. Bu konuda Adalet Bakanlığımıza henüz bir müracaat söz konusu değil, o müracaatlar yapılacak. İlkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesi içinde uygun olanlardan 2 ya da 3 kişi adaya gönderilebilir."

DAĞDAKİ İLE KUCAKLAŞANI İMRALI'YA GÖNDERMEYİZ

Bilindiği gibi Başbakan Erdoğan, geçtiğmiz günlerde"PKK'lılarla kucaklaşanları İmralı'ya göndermeyeceğiz" demişti. Erdoğan şunları söylemişti:

"Bir, biz dağdaki ile kucaklaşanı bir defa İmralı'ya göndermeyiz. İki, şu ana kadar verdikleri mesajla bu ülkenin hassasiyetlerine darbe vuranları bu noktada aracı olarak kabul edemeyiz. Çünkü onların, oradan aldıkları mesajı farklı şekilde götürme ihtimalleri olabilir. Dolayısıyla biz hassasiyetlerimizi koruyoruz. Adalet Bakanlığımız ve MİT tüm hassasiyetleri göz önünde bulunduruyor. Ve bu şekilde bir sürecin içindeyiz. Mesela illa eşbaşkanlar diye bir mecburiyet söz konusu olamaz"

BU İSİMLER Mİ GİDECEK?

Öte yandan Milliyet gazetesi, bugün İmralı vapuruna binecek isimleri yazdı. İddiaya göre Ahmet Türk, Pervin Buldan ve Ahmet Türk heyette olacak. 

O KONVOYDA KİMLER VARDI?

Şemdinli'de PKK'lılarla kucaklaşmanın yaşandığı konvoyda, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partili milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy, Hüsamettin Zenderlioğlu, Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk bulunuyordu.