BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

İstanbullulara kötü haber

Ulaştırma Bakanı Yıldırım bu yıl Boğaz Köprüsü'nün bakıma alınacağını duyurdu.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün bakıma alınmasıyla yaşanan trafik kabusu hafızalardaki yerini korurken Binali Yıldırım bu yıl Boğaz Köprüsü'nün de bakıma alınacağını duyurdu.

Bakan Binali Yıldırım, Çırağan Sarayı’ndaki Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Aselsan ve Netaş arasında imzalanan dördüncü nesil haberleşme alanı projesi olan 4G iletişim işbirliği imza törenine katıldı. Yıldırım, tören çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

TRAFİKTEKİ SIKINTI İÇİN ÇALIŞILIYOR

Normal zamanında dahi trafiğin yoğun olduğu bir bölge olan Boğaz Köprüsü çevresi için bakıma alındığı esnada trafiğin yaşanmaması için çalışmaların yapıldığı duyruldu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, köprüdeki büyük bakım yapılırken trafikteki sıkıntının en az düzeyde yaşanması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü’ndeki bakım çalışmalarının 2013 yılında başlayacağını ancak kesin tarihin henüz belli olmadığını açıkladı.

Boğaziçi Köprüsü’nün bakıma alınacağını belirten Yıldırım, “Bogaziçi Köprüsü’nde bakım çalışması yapacağız, bakım için program yapıldı. Ancak burada sınırlı bir şekilde köprünün trafiğe kapatılması değil de gece çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Aynı anda da trafik akışını sağlayacak bir program uygulanacak. Bunların hepsini planladık. Önemli olan ne zaman yapılacağı değil. Onarım yapılırken trafik sıkıntısının minimum seviyeye indirilmesidir. Biz bunun için tedbirleri aldık.” dedi. 

THY KIYAFETLERİ

Yıldırım THY için hazırlanan yeni kıyafetleri henüz görmediğini önüne resmi bir belge gelmeden değerlendirme yapmayacağını söyledi.