BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan, OECD İstanbul Merkezi açılışında flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD İstanbul Merkezi açılışında son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, "İstanbul'u uluslararası örgütler bakımından merkez haline getirme hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz." diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD İstanbul Merkezi açılış programına video mesaj yolladı. "İstanbul'umuzda faaliyete geçecek OECD merkezinin inşallah başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum." düşüncesini dile getiren Erdoğan, "İstanbul-Odakule binasında faaliyete başlayacak OECD İstanbul Merkezi, Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerinin gerçekleşmesine katkıda bulunacak." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Dünya ekonomisinin yeniden inşası için politikalar geliştirecek

İstanbul'u uluslararası örgütler bakımından merkez haline getirme hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz.

İstanbul-Odakule binasında faaliyete başlayacak OECD İstanbul Merkezi, Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerinin gerçekleşmesine katkıda bulunacak.

OECD İstanbul Merkezi, "rekabetçilik, girişimcilik, ticaret, kamu yönetişimi, yenilikçilik, beşeri sermayenin harekete geçirilmesi, bağlantılılık ve altyapının geliştirilmesi, iktisadi direncin artırılması ve yeşil büyüme ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası dünya ekonomisinin geleceği ve yeniden inşası" alanlarına odaklanarak, bu konularda politikalar geliştirecek.

Paydaşlar arasında diyalog ortamı da sağlayacak

Söz konusu merkez, yüksek seviyeli ve teknik düzeyde toplantılara ev sahipliği yaparak, paydaşlar arasında diyalog ortamı da sağlayacak.

OECD çalışmalarından Türkiye'nin yanı sıra başta Balkanlar, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrasya olmak üzere, yakın coğrafyadaki ülkelerin de faydalanmasına imkan vermesi amaçlanan İstanbul OECD Merkezi'nde, Türkiye'den ve diğer ülkelerden uzmanlar birlikte çalışacak.

OECD'nin 5'inci bölgesel merkezi olacak

Türkiye'nin kurucu üyelerinden olduğu OECD, dünyanın önde gelen, gelişmiş ve gelişmekte olan 37 ülkesinin üyesi bulunduğu küresel bir erişim ağı niteliği taşıyor. Uluslararası bu örgütün geniş bir etki alanı bulunuyor.

OECD'nin ana karargahı olan Paris dışında, Berlin, Meksiko, Tokyo ve Washington'da da merkezleri bulunuyor. OECD İstanbul Merkezi, OECD'nin 5'inci bölgesel merkezi olarak faaliyetlerini yürütecek.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Koronavirüs bitse de sıkıntısı devam ediyor! Ne yapmalı? Uzmanlar açıkladı
Foto Galeri Koronavirüs bitse de sıkıntısı devam ediyor! Ne yapmalı? Uzmanlar açıkladı Galeriye Gözat