BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan mülteci kamplarına ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Midyat'daki mülteci kampını ziyaret edecek. Ziyaretin tarihi 20 Haziran.

Abone ol

MARDİN Valisi Ömer Faruk Koçak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 20 Haziran'da "Dünya Mülteciler Günü" dolayısıyla Mardin'in Midyat ilçesinde Suriyeli ve Iraklıların konakladığı kampı ziyaret edeceğini bildirdi.

Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'nde 2 bin 378'ü Iraklı Ezidi ve 3 bin 47 Suriyelinin barındığı kampta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 gün sonra gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili hazırlıklar sürüyor.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ile birlikte Irak ve Suriyelilerin kaldığı kampta incelemede bulundu.

Vali Koçak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 20 Haziran'da "Dünya Mülteciler Günü" dolayısıyla beraberinde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden Antonio Guterres ile Midyat'a geleceğini söyledi.

Kampı ziyaret edecek Erdoğan'ın burada düzenlenen iftar programına katılacağını belirten Koçak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız, 'Dünya Mülteciler Günü' dolayısıyla geleceği Midyat'ta Suriyeli ve Iraklıların kaldığı kampı ziyaret edecek. Ayrıca Midyat ilçesinde de çeşitli temasları olacak. Midyat'taki kampımızdan yabancılar övgüyle söz ediyor. Burası tartışmasız dünyanın en iyi hizmet veren kampıdır. Hem milletimizin gösterdiği misafirperverliğe, hem de devletimizin burada gösterdiği güçlü organizasyon kabiliyeti dolayısıyla bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum."