BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.412,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Mısır'da anlamlı ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehitlik defterini imzaladı.

Abone ol

"Arap Baharı" turuna çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyareti Meçhul Asker Anıtı ve Türk şehitliğindeki törenle resmen başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki temaslarının ikinci gününde, Kahire'deki Meçhul Asker Anıtı'nı ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, anıta gelişinde askeri törenle karşılandı. Tören mangasını denetleyen Erdoğan, Mısır'ın ikinci cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın mezarının da bulunduğu Meçhul Asker Anıtı'nda saygı duruşunda bulundu.

İKİNCİ ZİYARET ŞEHİTLİĞE

Erdoğan, Türk Şehitliği'ndeki törende, şehitlerin aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini belirterek, Hicaz'dan Filistin'e kadar vatan savunması yapan şehitler sayesinde Türkiye'nin bugünlere geldiğini ifade etti.

"Sizlere minnettarız" diyen Erdoğan, daha sonra El Ezher Şeyhi Ahmet El Tayyip ve Mısır Müftüsü Ali Cuma ile görüşmek üzere El Ezher Şeyhinin makamına geldi.

SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

Erdoğan'ı burada sevinç gösterileriyle karşılayan yüzlerce Mısırlı, Başbakan Erdoğan lehine slogan atarak "Adam gibi adam, Recep Tayyip Erdoğan" pankartı açtı.

Mısırlılar, "Erdoğan İsrail'e haddine bildirdi" sloganı da attı.

1.20110913142646.jpg

İLK RESMİ TEMASLAR BAŞLADI

Erdoğan'ın şehitlikteki ziyaretin ardından durağı ise El Ezher Şeyhi Ahmed El Tayyip ve Mısır Müftüsü Ali Cuma ile yaptığı görüşmeydi.

Tayyip'in makamında gerçekleşen bir saatten uzun süren görüşmeye, Türk heyetinde yer alan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez katıldı.

KONSEY BAŞKANIYLA GÖRÜŞECEK

Erdoğan'ın Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ile görüşmesi bekleniyor.

ARAP LİGİ'NDE KONUŞMA

Görüşmenin ardından Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak olan Erdoğan, daha sonra opera salonunda Mısırlı gençlere yönelik konuşma yapacak.

Erdoğan'ın konuşması "Arap Baharı"nın yaşandığı Mısır'da ilgiyle bekleniyor.

Erdoğan'ın heyetinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bulunuyor.