BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.396,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Levent Kırca'ya cevap

Başbakan Erdoğan, Gezi eylemleri sırasında İstanbul'un Türk halkı tarafından ele geçirildiğini söyleyen Levent Kırca'ya tepki gösterdi.

Abone ol

Sanatçı Levent Kırca'ya dava açılacağını sinyalini veren Başbakan Erdoğan, oyuncu için "Masum gerekçelerin arkasına sığınıp suç işleyenler asla cezasız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın gündeminde Gezi Parkı olayları da vardı. Levent Kırca'nın Londra'da 1 Haziran'da İşçi Partisi'nin etkinliğinde yaptığı konuşmaya tepki gösteren Erdoğan, hedefindeki isme bu sözlerle yüklendi:

MİLLET İRADESİ UCUZ DEĞİL

"İşte birisi çıkmış Londra'da, İstanbul'un artık kurtarıldığından bahsediyor, orada açıklamalar yapıyor. Bütün bunlarla ilgili de hukuk yollarını çalıştıracağız. Bu da sözde sanatçı. Bunlara karşı bizim bu adımları atmak da hukuki bir görevimizdir, o adımları atacağız. Almış eline megafonu orada sanatını icra ediyor. Bunun da hesabını vermesi lazım. Masum gerekçelerin arkasına sığınıp suç işleyenler asla cezasız kalmayacak. Milleti iradesi ucuz değil, milletin iradesini gaspetmek de o kadar kolay değil."

İSTANBUL ELE GEÇİRİLDİ, SIRA  SİLİVRİ'DE, HASDAL'DA

Levent Kırca'nın o konuşması yankı uyandırmıştı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde Kırca, Mustafa Kemal'in askerlerinin Ergenekon sanıklarını ve tutuklu generallerin bulunduğu cezaevlerini basıp sanıkları dışarı çıkaracağını iddia etmişti. Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN