BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Mahkeme ’o’ doktoru suçsuz buldu

Adana’da bir aile, bebeklerinin dünyaya sağ kolu dirseğinden eksik olarak dünyaya gelmesi üzerine doktora açtıkları davada doktor suçsuz bul...

Abone ol

Adana’da bir aile, bebeklerinin dünyaya sağ kolu dirseğinden eksik olarak dünyaya gelmesi üzerine doktora açtıkları davada doktor suçsuz bulundu.
Merkez Seyhan ilçesi Mestanzade Mahallesi’nde oturan ve özel bir hastanede teknisyen olarak çalışan Kemal ve Nilgün Leventdurur çiftinin 30 Temmuz 2010’da dünyaya gelen ikinci çocuklarının sağ kolu dirseğinden aşağısı eksik olarak doğdu. Eren adını verdikleri çocuklarının kolunun eksik olarak dünyaya gelmesinden hamilelik döneminde kontrole gittikleri ve aynı zamanda doğumu gerçekleştiren Dr. Ö.K.yi sorumlu tutan aile, şikayetçi oldu. Nilgün ve Kemal Leventdurur çiftinin avukatları Veli Küçük aracılığıyla yaptıkları suç duyurusunun ardından Cumhuriyet Savcısı, Dr. Ö.K. hakkında ’görevi ihmal etmek’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Dr. Ö.K., "Nilgün hanım 16 hafta 4 günlük hamile iken geldi. Benden önce başka doktora gidip muayene olduğunu söyledi. Benden sadece 3’lü test talebinde bulundu. Ben de bebeğin baş kısmına baktım. Genel taramaya dikkat etmedim. Dikkat edilse de görülme ihtimali yüzde 20’dir. Ayrıca uzuv eksikliği görülmüş olsa bile bebek 16 hafta 4 günlük olması nedeniyle normal doğumun dışında gebeliğin sonlandırılması mümkün değildi" diye konuştu.
Mahkeme hakimi, suçun unsurları oluşmadığına hükmederek doktor hakkında beraat kararı verdi. Karara itiraz edeceklerini söyleyen aile, ayrıca doktor hakkında 110 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.
(İHA)