BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Lice gerçeğini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Lice olaylarının perde arkasını anlattı.

Abone ol

Lice olayının sıradan bir olay olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Lice olayının da dayandığı yer, esrar olayıdır, hint keneviri olayıdır. Kalekol, karakol, bunların hepsi hikayedir" dedi.

BİZ BU SÜRECE CANIMIZI KOYDUK

AK Parti Grup toplantısında milletvekillerine hitap eden Başbakan Erdoğan, Lice olaylarıyla tehlikeye giren çözüm süreci için kararlılık mesajları verdi.

"Biz bu sürece canımızı koyduk" diyen Erdoğan, "Hiçbir sabotaj, hiçbir provokasyon bizi bu kutlu yolculuktan alı koyamaz, bizi çözümden vazgeçiremez" sözleri dikkat çekti. İşte öne çıkan konular:

MECLİS BAŞKANLIĞI

Bugün meclis başkanlığı seçimleri var. Tam kadro halinde seçimlere katılacak ve adayımızı güçlü şekilde destekleyecek ve yolumuza devam edeceğiz.

AKDENİZ OYUNLARI

Akdeniz oyunlarında toplamda 126 altın almak süretyle İtalya'dan sonra en fazla madalya alan ülke olduk. 18 a gibi bir sürede tesisleri tamamlayarak zaten tarih yazmıştık. 200 bin kişi oyunları izlerken bilet satış rekoru kırılmış oldu. Oyunlar 14 ülke tarafından canlı yayınlandı.

TSK'NIN 35. MADDESİ

Şimdi biz bu kılıfı, bu yanlışı, demokrasimiz üzerindeki bu gölgeyi artık kaldırıyoruz. Madde metninde yapacağımız bir değişiklikle TSK'nın vazifesini ve askerlik kavramını yeniden tanımlıyor, bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının, meşhur deyimiyle durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz. Bu değişiklikle TSK mensuplarının, siyasi faaliyette bulunamayacaklarını açık şekilde kanuna yerleştiriyoruz. Aynı şekilde bu tasarıda sözleşmeli er ve erbaş uygulamasına ilişkin yaşanan sorunlara çözüm getireceğine inandığımız pek çok yenilikle, çeşitli askeri kanunlara ilişkin değişiklikler de yer alıyor.

AKİL İNSANLARLA TOPLANTI

Geçtiğimiz hafta Akil İnsanlar'la bir araya geldik. Heyet üyeleri sunumlarını yaptılar. Gözlemlerini, önerilerini bize ilettiler. Öncelikle bu anlamlı görevi büyük bir şevkle yerine getiren tüm heyet üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan raporları çok büyük bir dikkatle inceleyeceğiz, değerlendireceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Her kesim sabırlı olmalı itidalli olmalı. Keşke bir gecede içinde sorunları bıçakla keser gibi kesebilsek. Ortak noktada buluşmak zorundayız. Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmadan bu süreci götürmek zorundayız. Bu devletin her bir ferdi sonuna kadar ülkesini sınırlarını onurlarını kahramanca korur ve koruyacaktır.

TEK DİN TEK DİL DEMEDİK

Vatanımız için canımızı ortaya koymaktan kaçınmadık. Yola çıkarken bir şey söyledik. Bize söylemediğimizi söylüyor gibi atfedenler saygısızlık yapıyor. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dedik, tek din tek dil demedik. Bunlar bize iftiradır.

ETNİK MİLLİYETÇİLİK YOK

Etnik milliyetçilik yapmayacağız derken, hepsi bizim canımız ciğerimizdir, biz hepsine eşit mesafedeyiz, bizim kitabımızda asla böyle bir şey yok. Eğer böyle bir zihniyette olsak bu ülkede 78 vilayetten milletvekili çıkarabilir miydik? Tüm halkımıza hitap eden birpartiyiz. Yüzde 50 ile geldik yüzde 100'e hizmet veren partiyiz.

50 HAVAALANI VAR

Bölgesel milleyetçilik yok. Biz sadece batının değil 780 bin km'lik vatan toprağının partisiyiz.  Türkiye'de doğu ile batı arasındaki makas kapanıyor. 26 vilayette havaalanı varken şu anda 50 vilayette havaalanı var. Bu iktidar bu milletin hizmetkarıdır. Biz baraj yapmaya çalışırken BDP karşısına dikiliyor. Öyle günler gelecek ki geri dönüşüm noktasında 7 kez suyu geri dönüşümle kullanacak teknolojiyi kullanacağız.

İNANÇ GRUPLARINA EŞİT MESAFEDEYİZ

Biz demokratik laik, sosyal ve hukuk devletiyiz. AK Parti tüm inanç gruplarına eşit mesafededir. Farklı yerlere çekmek süretiyle inanç gruplarını tahrik etmek isteyenler var, bu millet onları affetmeyecektir.

LİCE OLAYI

Terörün olduğu bir ortamda çözüm olmaz, çözüm konuşulmaz, fikirler ortaya çıkamaz. Biz sonna kadar şiddetsiz bir ortamın peşinde olacağız. Sadece esrar gibi olaylarda 100 trilyonu aşkın hent keneviri ihma edilmiştir. Bundan rahatsız olan çevreler var. Çünkü terörün en önemli parasal kaynağı buydu. 

SİYASETÇİ UYUŞTURUCU BAĞLANTISI

Bunun yönetimini yapanlar siyasetin içinde olanlarla bağlantılı. bunların hepsini ifşa edeceğiz. Hem siyaset yapıyorum, demokrasi mücadelesi yapıyorum diyeceksin, öbür taraftan esrar, eroin, silah, adam kaçırma da dahil bunları da yapacaksın. Biz buna müsade edemeyiz.

LİCE OLAYININ DAYANDIĞI YER ESRAR OLAYIDIR

Lice olayının da dayandığı yer, esrar olayıdır, hint keneviri olayıdır. Kalekol, karakol, bunların hepsi hikayedir. Daha güvenlikli karakolları yapmak durumundayız. Niçin? Ülkemizin güvenliği için. Bunun için de bazı siyasi partilerden ve örgütlerden izin alacak halimiz yok.

GÖSTERİLERİ HAK ARAYIŞI GİBİ SUNMAK AHLAKSIZLIKTIR

Milletin evlatlarını, Avrupa'nın gençlerini zehirleyen uyuşturucu ticaretine çok ağır darbeler vuruldu. Bu kirli, zehirli ve kanlı ticareti gösterilerle örtmek, bu gösterilerin kılıfı altında bir hak arayışı, bir demokratik hak talebi gibi sunmak, en hafif tabiriyle ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır.

HUKUKSUZLUĞA GÖZ YUMMAYIZ

Herkes sorumlulukla hareket etmelidir. Küçük hesaplar peşinde koşmadan milletin basiretini küçümsemeden herkes sorumlu davranmalıdır. Gayri meyru girişimeri görmezden mi geleceğiz. Zehir ticareti yapanları görmezden mi geleceğiz. Kusura bakmasınlar hukusuzluğa asla göz yummayız.

KARAKOLA ALERJİNİN KAYNAĞI UYUŞTURUCU

Barajlar bölge insanın selameti için yapılıyor. Acaba bu karakollara yönelik alerji neden kaynaklanıyor? Alerji uyuşturucu kaçakçılığından dolayı mıdır? Başarılı operasyonlar karşısında birilerinin milyonlarca dolar para kaybettiğini biliyoruz. Bu suçları gösteriler eşliğinde kapatmak ahlaksızlık ve vicdansızlıktır.  Doğu'da veya Batı'da yapılan eylmelerin ne anlama geldiğini biliyoruz.

SÜRECE CANIMIZI KOYDUK

Benim Kürt kardeşime acıdan hüzünden başka bir şey vermedi. Tüm vatandaşlarımızı hüzünden kurtarmak zorundayız. Sürecin zor olduğunu çelik gibi irade gerektiğini defalarca ifade ettik. Bu sürecin, sabotajlara, tahriklere, provokasyonlara açık olduğunu, sürecin her daim hedef alınabileceğini defalarca söyledik. Böylece bir süreci sabote etmek isteyen, bu iklimi, bu atmosferi bozmak isteyen, bunun sorumluluğundan, bunun kara lekesinden, bunun vicdan azabından asla kurtulması mümkün değildir. Biz bu sürece yüreğimizi koyduk, biz bu sürece sadece elimizi, sadece bedenimizi değil, canımızı koyduk.  

HİÇBİR SABOTAJ ÇÖZÜMDEN DÖNDÜREMEZ

Hiçbir sabotaj, hiçbir provokasyon bizi bu kutlu yolculuktan alıkoyamaz, çözümden döndüremez. Çünkü biz Türkiye'nin geleceğini bu çözümde görüyoruz. Millet artık gerilim değil, sükunet istiyor. Çatışma değil, huzur istiyor. Gerilimi, çatışmayı, şiddeti ve kaosu teşvik edenler, bu sürece de millete de ihanet etmiş olurlar.

YASALARIMIZIN DIŞINA ÇIKMAYIZ

Taviz vermeyiz, ilkelerimizden vazgeçmeyiz, yasalarımızın dışına çıkmayız. Milletimizin değerlerini ve şehitlerimizin aziz hatırasını çiğnemeyiz, çiğnetmeyiz. Ama mutlu sona uğramak için canla başla çalışmaya devam ederiz.

DERT BAŞKAYDI

Son bir ay içerisinde, ki bu mayıs ayı ülkemizde çok ciddi sıçramanın olduğu ay, böyle bir dönemde bu yapılanlar acaba ne adına yapıldı? Bunların hepsini gördünüz. Olay bir ağaç mıydı, artık herkes görüyor ki hayır, değildi, dert başkaydı.

İŞTE CHP BUDUR

Üçüncü havalimanına ilişkin Danıştay’a bunun durdurulmasına yönelik müracaatta bulunacaklar. İşte CHP budur. CHP hizmetin adresi olmamıştır, her zaman yatırımları engellemenin adresi olmuştur. Fakat biz attığımız adımları yere sağlam basarak atıyoruz. Allah'ın izniyle dünyanın sayılı havalimanlarından birisi olacak olan 3. İstanbul Havalimanı gerçekleşecek, bunu engellemeye onların gücü yetmeyecektir.

KILIÇDAROĞLU SİYASETİN YÜZ KARASI

Kabataş'ta bir kızımız çirkin saldırıya uğruyor. Ancak CHP Genel başkanı çıkıp ahlaktan uzak edep dışı bunun bir yalan olduğunu söylüyor. İnanın, 1940'ların, 1950'lerin CHP'si zulümde ve çirkinlikte bugünkü CHP'nin yanında artık masum kalıyor. Zira, bugün CHP'nin başında bir işbirlikçi var. Bugün CHP'nin başında celladına yaranmak isteyen, celladına yaranmak için zencilikten beyazlığa geçebilmek için her çirkinliği, meşru, mübah gören bir genel başkan var. Kıyafeti, inancı, siyasi tercihleri her ne olursa olsun, bir kadına, yanında 6 aylık bebeği ile dolaşan bir kadına yapılan bu insanlık dışı saldırıyı görmezden gelen, bunu hafife alan, bunu yalan olarak nitelendiren bir genel başkan, CHP'nin de siyasetin de yüz karasıdır.

O CANİLERİ BULACAĞIZ

Kabataş’taki olayın faillerini o canileri bulacağız ve yargıya teslim edeceğiz. Ama onlara hamilik yapanların da bu kara lekeyle hayatlarının sonuna kadar yaşayacaklarına inanıyorum. İnançlı kardeşlerim endişe etmesin biz bu barbarlığın hesabını soruyoruz sormaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin işlediği suç yanına kar kalmayacak. 

GENÇLİĞE GELENEĞİMİZİ ÖĞRETEMEDİK

Soruyorum; 'gençleri seven kim?' Gençliği biz seviyoruz. Gençliğe bizim inancımız var ama muhalefet şunu söylüyor. Diyor ki 'çoluk çocuğa mı teslim edeceğiz?' Biz de diyoruz ki biz bu ülkede tarihimize şöyle dönüp baktığımızda, o yaşta bir karanlık çağı kapatıp, aydınlık çağı açan fatihlerin torunlarıyız. Olmaz diye bir şey yok. Bize düşen görev, ilk dörtten itibaren, ikinci dört, üçüncü dört, üniversite... Yavrularımızı iyi yetiştireceğiz, geleceğe iyi hazırlayacağız ve ondan sonra da 'buyurun yasama içinde, yürütmede, yargıda sen de yerini al' diyeceğiz, önlerini açacağız. Niye korkuyorsunuz ya.

 Ben şunu özellikle arzuluyorum: Biz bu gençliğe geleneklerine öğretemedik, geleneklerini kazandıramadık, burada hatamız var. Geleneğini bilmeyen genç geleceğini bulamaz. Bunu başarmamız lazım. Bu geleneklerimizi iyi kavramamız gerekiyor. Gelenekten geleceğe bir yürüyüşü hep birlikte başarmamız lazım. Biz milletin iradesine, değerlerine sahip çıkarak bugünlere geldik, o iradeye o değerlere uzanan ellerle hukuk dairesinde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.