BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan kabine revizyonu açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine revizyonu iddialarıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum seçim sonuçları sonrası gündeme gelen kabine reviizyonuyla ilili olarak, "Hükümetin tasarruf alanına ben tabi ki cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil. Ama ilerde ne olur, ne biter şu anda söylemek yanlış olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede revizyon olup olmayacağına yönelik soruya şu karşılığı verdi:

GÜNDEMDE BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL AMA...

"Kabine değişikliği teklifi Cumhurbaşkanının değildir. Kabine değişikliği teklifi hükümetindir. Dolasıyla hükümetin tasarruf alanına ben tabii ki Cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil ama ileride ne olur, ne biter onu da şu anda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir şekilde yürüyen şu anda bir hükümet yapısı var. Ekonomide şu anda sürekli bir yükseliş trendi içerisindeyiz. Bunu daha da iyi bir konuma geleceğini ama her alanda da tabii ki hükümetimizin başarısı.

YETKİ BAŞBAKAN VE HÜKÜMETE AİTTİR

Bu başarıyı değerlendirme, bu noktada sayın Başbakan'ın kendi tasarrufları her an olabilir. Bu tasarrufları tabii ki Cumhurbaşkanı olarak paylaşma imkanımız da olacaktır. Yani ne bir kapama ne de böyle bir karar yetkisi açıklama gibi bir anlayışım söz konusu değildir. Buradaki yetki Başbakan ve hükümete aittir. Bütün bizim temennimiz ülkemizin geleceği için en hayırlı olan neyse odur.

Ama biz Türkiye'de biz bir şeyi biliyorsunuz, alışkanlık haline getirdik. O da şudur; sağlıklı bir hükümet yapısıyla geleceğe yürümek. Böyle her an hükümetlerin değiştiği bir yapı değil, o bizden öncelerde, eski Türkiye'de kaldı ki hedefimiz bizim güven ve istikrardır. Güven ve istikrar ise sağlıklı hükümetlerle olur. Temennimiz odur ki hükümetin alacağı isabetli kararlar paylaşılır ve ülkemize hizmet aynen devam eder."

AK Parti'de temizlik : Üsküdar ve Eyüp kesin Fatih ise...

Bakanlık için konuşulan isimler MHP'li kabine senaryosu