BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan ABD-YPG nöbetine sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerin ABD askerleriyle nöbet tutmasına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu konvoy içinde, Amerika'nın bayraklarının olmasının, dalgalanmasının kendilerini ciddi manada üzdüğünü belirterek, "Bunları da tabii 16'sında yapacağımız ziyarette Sayın Başkan'a, buyurun diyeceğiz, göstereceğiz." dedi.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde, Hindistan'a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE SINIRINDA YPG İLE ABD ASKERLERİNİN BİRLİKTE DEVRİYE NÖBETİ TUTMASI

Bir gazetecinin "TSK'nın Karaçok'a düzenlediği hava operasyonunda öldürülen bazı teröristlerin cenazesine ABD askerlerinin katıldığını gösteren bazı fotoğraflar yayınlandı. Ayrıca yine YPG'liler ile ABD askerlerinin Türkiye sınırında birlikte nöbet tutup, devriye yaptığına dair fotoğraflar var. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Siz zaten şu anda değerlendirmeyi yaptınız. Ne yazık ki bu konvoylarda her iki ülke bayraklarının, ülke de demeyeceğim YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu konvoy içerisinde tabi Amerika’nın bayraklarının olması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da tabi 16’sında yapacağımız ziyarette sayın Başkan’a buyrun diyeceğiz göstereceğiz.

"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ"

Madem ki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman bu durum nedir diye kendilerine bunu göstereceğiz. Çünkü terörle mücadele eğer ortak bir platformda yürümezse, bugün bize yarın bir başkasına olacaktır. Bunu paylaşmamız lazım. Ve bu geleneceğin, çünkü sayın Obama döneminde başlayan süreç şu an devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım. Aksi takdirde hem bölgedeki bu sıkıntı devam edecektir, hemde kendileri rahatsız olacak, bizler de iki NATO’nun ortak ülkesi stratejik müttefikler olarak bundan ciddi manada rahatsız olacağız. Her zaman söylediğim gibi, o zaman biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz. 

"BİZ ENDİŞEYLE YAŞAMAKTANSA ONLAR KORKUYLA YAŞASINLAR"

Karaçok’ta ne olduysa Sincar’da ne olduysa, artık biz bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Dün de söylediğim gibi ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ derken bunu kast ediyorum. Herhalde tarih vererek, haber verecek gidecek değiliz. Ama bilecekler ki TSK buraya gelebilir. Biz endişeyle yaşamaktansa, onlar korkuyla yaşasınlar.

TSK sınır hattında YPG ile çatışıyor

Hollywood terör örgütü YPG için film yapacak!