BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İYİ Parti transferine ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekiliyle ilgili ilk kez konuştu. Yaşananların Günel Motel'den daha beter olduğunu söyleyen Erdoğan, CHP'li Özgür Özel'in eleştirilerine ise sert sözlerle cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili "Güneş Motel'den daha beter" yorumunda bulundu. Muhalefetin 24 Haziran seçimleriyle ilgili "baskın seçim" eleştirilerine de Erdoğan, "Önce sandık sandık dediler şimdi baskın seçim diyorlar" cevabını verdi.

TBMM'nin açılışının 98. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen resepsiyona katılan Erdoğan, CHP'nin İYİ Parti'ye desteği için ''Güneş Motel olayından daha beter bir durum'' dedi. İYİ Parti için 'sözde İYİ Parti' ifadesini kullanan Erdoğan şöyle konuştu:

"Nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Güneş Motel olayından çok daha öte bir durum söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi bizim için gerçekten bir felaket. Ama 24 Haziran’da benim halkım, Parlementoyu bu kirli duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir.

Önce ’sandık sandık' dediler şimdi baskın seçim diyorlar. Gönlünüzü yaptık işte, buyurun hayırlı olsun. 'Er Meydanı' dediler, buyrun meydan.

Benim daha bir buçuk senem vardı, bu makamda durabilirdim. Sen aynen ’yenilgi yenilgi’ alıştın bu işe. Sandıklarda her zaman kaybediyorsun."

"O BENİM SORUNUM DEĞİL"

Erdoğan,YSK’nın kararına yönelik olarak "YSK, kararı cumartesi ÿvermiş olsaydı, belki o zaman bu ’15’ler olayı’ olmayabilirdi" diye konuştu.

Resepsiyonda, Abdullah Gülün Cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimalinin sorulması üzerine ise Erdoğan O benim sorunum değil" dedi.

Erdoğan'dan İYİ Parti transferine ilk yorum

Başbakan Yıldırım: 'Bunu Abdullah Gül'e sormak daha iyi olur'