BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan iddialı sözler

Başbakan Erdoğan dünkü ekonomi zirvesinin ayrıntılarını açıkladı. Merak edilen ise KDV oranlarıydı.

Abone ol Başbakan Erdoğan, "İddia ediyorum, dünyada bu krizden en az etkilenen ülke biz olacağız" dedi

Başbakan Erdoğan Finans sektöründen reel sektöre destek olmasını istedi.

Başbakan Erdoğan gıdada vergi oranlarında artış yapılacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Erdoğan Sultanahmet'te bayram namazını kıldıktan sonras gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan şöyle konuştu:

BANKALAR REEL SEKTÖRE DESTEK OLSUN

“Dün ekonomiden sorumlu bakanlarımızla gelişmeleri, IMF ile görüşmeleri değerlendirdik. Finans sektöründen isteğim şu. Reel söktöre destek olsunlar. Bayram sonrası finans sektörüyle biraraya geleceğim. Bankanın müşterisi kimdir; reel sektördür. Bunlar biribiri olmadan yaşayamaz. Finans sektörü reel sektöre destek olmalı.

EN AZ BİZ ETKİLENECEĞİZ

İddia ediyorum dünyada bu işten en az etkilenen ülke biz olacağız. Bunda iddialıyız. Şu ana kadar bizim hiçbir bankamız fona devredilme durumunda değildir. Hiçbir bankamız için tehdit sözkonusu değil. Bu olmadığına göre dayanışma içinde süreci götürmeliyiz. Daralan ihracatımızı genişletebilmemiz gerekli. Bu dönemde yatırım gerçekleştirmek ucuz olacaktır ve daha verimli olacaktır.

GIDADA VERGİ ARTIRIMI İDDİASI

Benim kitabımda böyle bir şey yok. Hele hele gıda, asla. Böyle bir şey düşünemem. Vergi oranlarında artış yok. KDV oranları da artmayacak bunlar külliyen yalandır. Dış kaynaklı bir durum olmazsa zam yapmaya karşıyız.

IMF İLE GÖRÜŞMELER

IMF ile KDV’den farklı şeyler konuşacağız. Belki yeni yapılacak yatırımları erteleyeceğiz. Bazı özel kalemler üzerinde oynayacağız. Bütçe üzerinde daralma yapmayı düşünmüyoruz.”

KURBAN MESAJ

Barış için, sevgi için, kardeşlik için kurban bayramının ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Dünya coğrafyası üzerinde sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. İnsanlığın barışa hasret olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Özellikle ülkemizde bölücü terör örgütüne karşı bir mücadelenin içindeyiz. Bunun herhangi bir siyasi ranta dönüştürülmesine tahammülümüzün olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu bayramın, dayanışmanın, sevginin, barışın egemen olduğu bir milat olmasını temenni ediyorum. Kurbanlarımızın özellikle fakir fukara, garip gureba için en azından onların hasret kaldığı bir süreci gidermesine vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm milletimin kurban bayramını kutluyorum