BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Cimbomun sırrı 4te 2de

Galatasaray 5 dakika yetti. Usta ayaklar sahne alınca gerisi teferruattan ibaret. Rıdvan Dilmen bu noktada bir iddiası var.

Abone ol

Galatasaray'ın pas trafiğine ve usta ayakların performansına dikkat çeken Rıdvan Dilmen Lincoln'e ayrı bir parantez açtı. Dilmen'e göre 4 yıldızdan iki oynarsa ligdeki her maçını Galatasaray kazanır. İşte Dilmen'in maç ile ilgili Milliyet'teki maç kritiği:

Berlin’de çok iyi oynayan Galatasaray, Ankara’da sadece iyi oynadı. Bu da kazanmasına yetti. Maçın genelinde pres yaptılar, mücadele ettiler ve çok pozisyon buldular. Ancak Berlin’e nazaran biraz daha yavaş ve sakindiler.
Galatasaray’da orta saha iyi oynadığında zaten sonuç kendiliğinden geliyor. Ayhan ve Mehmet Topal ikilisi dün Servet ile Meira’ya yine iş bırakmadılar. Mehmet Topal stoperlerin önünde kalarak Ayhan’ın sık sık hücuma çıkmasına olanak sağladı.

Takımın ileri ucu kötü oynasalar da maçı koparmasını bilen isimler. Nitekim beş dakika kımıldadılar, farkı buldular. Ve üç gol de muhteşemdi. Bir tek Lincoln yetti. Lincoln gibi oyuncular hep moralle oynarlar. Son haftalarda bu istediği havayı bulan Lincoln de müthiş oyun zekası ile önemli bir silah olmayı sürdürüyor. Ayrıca artık sorumluluk da alıyor. Tek sıkıntısı fizik gücünün yeterli düzeyde olmaması. Zaten bu da olsa Türkiye’de ne işi var.

Pasla yordular
Lincoln’ün dün geceki kısa şovuna diğer oyuncular da katkı sağlayınca Ankaragücü’nün yapacağı bir şey kalmadı. Kewell, Arda, Baros ve Lincoln’den ikisi iyi oynasın, Galatasaray ligdeki her maçını kazanır. Hepsi iyi oynadığı zaman da farka gidiyorlar. Baros dün gece yine kuvvetli değildi ama gayretliydi. Hep doğru koşular yaptı, kalitesini konuşturdu.

Galatasaray ilginçtir maç boyunca nasıl olsa kazanırız düşüncesiyle sürekli pas yaptı. Bu paslaşma kafa kafaya oynamaya çalışan Ankaragücü’nü yordu. Aynı Ankaraspor’un Beşiktaş’ı yüksek pas yüzdesiyle bozması gibi. Sabri’nin yokluğunda Barış sağ bek görünse de aslında orta sahada oynadı. Ayhan ve Mehmet Topal’a yardımcı oldu. Hakan Balta ise Servet ve Meira’nın sürekli yanlarına gelerek savunmayı üçledi. Arda bile sol açık değil, sol bek gibiydi.

Bir paragraf da kaleci Sanctis için açmak istiyorum. Abarttığım kadar kötü bir kaleci değilmiş. Kendisi hakkında söylediklerimi geri alıyorum. Dün gece de ciddi kurtarışlar yaptı.