BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adli Tıpın ayıbını dayı düzeltti

Adli Tıp inanılmaz bir hataya imza attı. 5.5 ay tecavüzle suçlanan dayının büyük ısrarı rezaleti ortaya çıkardı.

Abone ol

Adli Tıp raporuna göre yeğenine tecavüzle suçlanan V.Y.’nin masum olduğu 5 buçuk ay tutuklu kaldıktan sonra ortaya çıktı.

13 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan kişinin dayısı V.Y. değil, babasının arkadaşı Vedat Y. olduğu anlaşıldı..


İstanbul Fatih'te bir yıl önce, karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye götürülen 13 yaşındaki D.R.'nin 8.5 aylık hamile olduğu ortaya çıkmıştı. D.R. kendisine babasının arkadaşı Vedat Y.'nin tecavüz ettiğini söyledi.

Annesi de kızının ifadesini doğrularken, babası kızına, dayısı V.Y.'nin tecavüz ettiğini öne sürdü. Savcılık dayı V.Y. ile Vedat Y.'yi DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Küçük kızın bebeğini dünyaya getirmesinin ardından alınan doku örneği ile dayısı Vedat Y.'nin doku örnekleri karşılaştırıldı. Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı inceleme sonucu D.R.'nin çocuğunun babasının, dayısı V.Y. olduğu bildirildi. V.Y. cezaevine konuldu.

İKİNCİ KEZ TEST YAPILDI

Ancak kendisine iftira atıldığını öne süren dayı V.Y., avukatı aracılığıyla tekrar DNA testi yapılması için itirazda bulundu. Mağdur D.R. de babasının arkadaşı Vedat Y.'nin kendi evlerinde kaldığı zamanlarda odasına geldiğini, elle cinsel tacizde bulunduğunu, sonunda bıçak tehdidiyle ırzına geçtiğini anlatmıştı. Bunu babasına söylediğini, ancak babasının ilgilenmediğini de anlatan D.R. dayısı V.Y.'nin kendisine hiç sarkıntılıkta bulunmadığını ifade etti. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık ve mağdurun yeniden Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek yeniden DNA testi yapılmasına karar verdi.

16 Ekim 2008'de Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Kurulu Başkanlığı'nca düzenlenen raporda, 25 Mart 2008'de yapılan DNA incelemesinden elde edilen sonuçlarla yeni rapor arasında bir fark olmadığı, ancak Vedat Y. yerine dayı V.Y.'nin adının yazılarak farklı kodlandığının anlaşıldığı belirtildi. Buna göre dayı V.Y.'nin bebeğin babası olamayacağı ve Vedat Y.'nin ise yüzde 99, 9 ihtimalle bebeğin biyolojik babası olabileceği belirtildi. Rapor üzerine mahkeme, 5.5 aydır tutuklu bulunan V.Y.'nin tahliyesine karar vererek, dosyayı kızın babasının aynı zamanda akrabası olan Vedat Y. hakkında ek iddianame düzenlenmesi için savcılığa gönderdi. Vedat Y. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.