BIST 10.169
DOLAR 32,17
EURO 35,05
ALTIN 2.467,36
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan halka İmralı garantisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İmralı görüşmelerine dair vatandaşa mesaj verdi. Başbakan 'başınızı öne eğdirmeyeceğiz' dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devam eden İmralı görüşmeleriyle ilgili bu kez kamuoyunun endişelerine yatırmaya yönelik mesajlar verdi.

Sağlık Bakanlığı'nın İstanbul'daki ambulans teslim töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, görüşmelerin devam ettiğini belirterek şunları söyledi;

"Hiçbir şehidimizin kemiklerini sızlatmayacağız. Sizleri mahçup edecek, sizlerin başını öne eğecek hiçbir girişimin içinde olmadık, olmayacağız. Tamamen anayasal olarak kardeşlik sürecini işleteceğiz.

Millet olarak umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. İnşallah bu yolda hayırlı neticiler alacağız ve Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz."


''Bizi bölmek isteyenlere 'hadi oradan' diyeceğiz. Bizde dinsel, mezhepsel ve etnik milliyetçilik olmadı, olmayacak. Bizim iktidarımız her türlü inanç grubunu güvence altına alan bir iktidardır. Kimsenin birliğimizi bozmasına müsaade etmeyeceğiz.'

ABD ELÇİLİK SALDIRISI İÇİN NE DEDİ?

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine düzenlenen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısıyla ilgili de Başbakan açıklamalar yaptı.

Terörle mücadelenin önemine değinen Başbakan Erdoğan şunları söyledi;

"ABD elçilik binasına bir canlı bomba saldırarak arzu etmediğimiz bir neticeye vesile oldu. Bu terörün uzantıları başından beri söylediğimiz gibi bu ortak mücadeleyi dünyanın her yerinde vermemiz gerektiğini söyledik.

Canlı bomba paramparça olmuştur. Özel güvenlik ekibinden 'bir rivayete göre 1 bir rivayete göre 2 kişi rahmetli olmuştur. Bütün bunlar ülkemizin huzur ve refahına yönelik saldırılardır. Biz bunlara karşı dik duracağız, diri duracağız ve beraber olup bunları aşacağız."