BIST 9.751
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,82
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan gazilere yapılan saldırıya tepki: Hak ettikleri cezayı alacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gazilere yapılan saldırıya sert tepki gösterdi. Erdoğan, ''Ankara'daki olayın failleri hakkına gereken işlemler yapılacak hak ettikleri cezayı en ideal şekilde alacaklardır.'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan,''Geçtiğimiz hafta gazilerimize ve ailelerine yapılan saldırıyla ilgili üzüntülerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gazisine saldıran şehit yakınına terbiyesizlik eden bu teröristler bu zihniyetin bu ülkede nasıl barınabildiğini ellerimizi başımızın arasına alıp düşünmemiz sorgulamamız lazım. Ankara'daki olayın failleri hakkına gereken işlemler yapılacak hak ettikleri cezayı en ideal şekilde alacaklardır.''dedi.

''2019'DA YENİ BİR SİSTEME GEÇİYORUZ''

"Türkiye 2019 yılında yeni bir yönetim sistemine geçiyor. Buna hazır mıyız? 16 Nisan'da kabul edilen Anayasa değişikliği ile milletimiz Cumhurbaşkanlığı sistemini onayladı. Yeni yönetim sisteminde muhtarlarımızın önemli görevler üstleneceklerine inanıyorum" dedi.

''MAHALLE KAVRAMINI YENİDEN TARİF ETMEMİZ GEREKİYOR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, "Köyden mahalle haline dönüşmek daha fazla emek vermeyi gerektirir. Bu süreçte ülkemizin yaşadığı gelişmelere uygun şekilde mahalle kavramını da yeninden tarif etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları...

''TÜRKİYE'NİN KAYBEDECEK BİR DAKİKASI BİLE YOK''

Türkiye'nin kaybedecek tek bir dakikası yoktur. Muhtarlıklarımızı da bu sürecin dışında görmüyoruz. İnşallah el birliğiyle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Her vilayetimiz bir başka güzelliğe sahip. Bu coğrafyada kurduğumuz son devletimizin 94. yıldönümünü geçtiğimiz günlerde yaşadık. Bugün aramızda Ardahan'dan Uşak'a Sinop'tan Osmaniye'ye kadar muhtarlarımız var. Türk milletinin bir ferdi olmak demek yüz milyonlarca kardeşimizi dünyanın tüm mazlumlarını aynı yürekte bulundurmak demektir. Bunun için şair "Yürüyeceksin millet yürüyecek arkadan, sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan, Gönüldesin yaştasın, Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın" demiştir.

''BU KUKLALAR MAALESEF İÇERİDENDİ''

Yeri geldi darbeci kılığında, yeri geldi silahlı terörist, yeri geldi ekonomik tetikçi olarak göründüler. Aslında hepsi aynı prizmanın farklı yüzleriydi. 15 Temmuz ihaneti bu sinsi niyetin artık üzeri örtülemez hali olarak karşımıza çıktı. Bu kuklalar maalesef içeridendi. Dışarıdan olanı halletmek kolay. Devletin emaneti silahları millete çeviren bu hainler Türkiye'yi teslim alacak zannetti. O gece aslanlar misali dimdik duran vatandaşlarımızın yaptıklarını kelimelerle ifade etmek yetmez. 

''HAK ETTİKLERİ CEZASI ALACAKLAR''

Geçtiğimiz hafta gazilerimize ve ailelerine yapılan saldırıyla ilgili üzüntülerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gazisine saldıran şehit yakınına terbiyesizlik eden bu teröristler bu zihniyetin bu ülkede nasıl barınabildiğini ellerimizi başımızın arasına alıp düşünmemiz sorgulamamız lazım. Demek ki bir yerlerde eksiğimi hatta belki yanlışımız var. Milletin devletin ne anlama geldiğini ana sınıfından başlayarak çocuklarımıza öğretmeliyiz. Ankara'daki olayın failleri hakkına gereken işlemler yapılacak hak ettikleri cezayı en ideal şekilde alacaklardır.

''ŞEREFSİZLERE BOYUN EĞMEDİK EĞMEYECEĞİZ''

Darbe girişiminden çok önce FETÖ için tabanı ibadet ortası ticaret tavanı ihanet tehşisinde bulunmuştum. Hatta 2010'dan beri hep söyledim, kimse bahane uydurmasın, bunların bankasında paralarınız varsa paralarınızı alın. Sanki bunları dememiş gibi elinde ne var ne yok oraya yatıranlar vardı. Bunca zaman söyledik, artık bilsen ne olur bilmesen ne olur. Hukukta bir kaide var: Aslında onların bunu da bilmesi gerekir. Bilmemek mazeret değil. Meydanlarda bağırdık, haykırdık. Her fırsatta örgütün karanlık yüzünü anlattım. Paralel bir çete olduklarını dile getirdik, açıkça ikaz ettik. Hem insani hem ahlaki görevimizi yerine getirdik. Şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı ve Türkiye 90 milyon vatandaşı ile FETÖ'nün eline geçseydi halimiz nice olurdu? Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda başaramadıklarını 15 Temmuz'da başarmış olmayacaklar mıydı? O gece sevincinden çığlık çığlığa birbirine sarılanları biliyoruz ama şu an paylaşmıyoruz. Uluslararası toplantılarda birileriyle paylaşıyoruz. Biz bu ülkeyi bu milleti 1 dolara satan, çukur eylemleri için emir aldıkları şerefsizlere boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Biz İstiklal Marşımızı sadece bir şiir olarak görmüyoruz. Bu alçakların yanında olanları affetmedik, affetmeyeceğiz, bu milletin geleceğine göz dikenleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz.

CHP'Lİ TEZCAN'IN ''DİKTATÖR'' SÖZÜNE TEPKİ

Ana muhalefet partisini fırsatçı Feto'dan PKK'ya tavrı karşısında üzüntümü ifade etmek isterim. Bu ülkede şahsın veya bir diktatörlük olsaydı kalkıp da ne Tekirdağ'ın meydanında öyle konuşabilirsin adamı alıp götürürlerdi ne senin genel başkanın öyle konuşabilir ne de sen öyle konuşabilirdin. Bunlar özgürlük zemininde bunları bu kadar rahat konuşabiliyorlar. 2019 büyük bir imtihan 2019'da Mart ve arkasından da Kasım seçimlerinde halkım bunlara gereken dersi gerektiği şekilde verecektir.

"KONTROLLÜ BİR DARBE VARSA, AKTRİSLERİNDEN BİRİ SENSİN, O TANKIN İÇİNDEKİLER SANA YOL VERDİ"

2019 büyük bir imtihan. Ben inanıyorum ki 2019'da Mart ve Kasım seçimlerinde halkım gereken dersi bunlara gerektiği şekilde verecektir. FETÖ yapılanması konusunda ağızlarına geleni söyleyenler bugün FETÖ'nün yol arkadaşı kesildi. FETÖ'nün dinle imanla ezanla bir ilişkisi yok, tam tersine bu yapı bir araç işte o zaman 180 derece çark ettiler. Gazetesine sahip çıktılar, söz haklarını FETÖ'nün emrine sundular. En son 15 Temmuz'a kontrollü darbe dediler. Madem kontrollü darbeydi. Niye Yeşilköy'de oturdun, tankın gitmesini niye bekledin, onlarla gidip niye anlaştın, Belediye başkanının kahvesini niye yudumladın, kontrollü bir darbe varsa aktristlerinden biri sensin, o takın içindekiler sana yol verdiler. Hani darbe olsa tankın üzerine sen çıkacaktın. Ne oldu? Sana kaçmak yakışır kaçmak, sen çıkamazsın. O günde sana yakışanı yaptın. Bu yiğit işidir, er işidir, sende o yürek yok. Kürekçi olmak başka şey yürek sahibi olmak başka şey.

''ALLAH ŞAŞIRTMASIN''

Bir büyükşehrimizde CHP'li ilçe belediyesi mahalle komiteleri için yapılacak seçimde 5'te 1 oranında eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın şu hale bak bir partide ölçü kalmayınca işte böyle nereye savrulacağı belli olmuyor. Varsın bunlar böyle devam etsin biz evelallah.

MİMARLAR ODASI'NA SERT TEPKİ

Taksim'e Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) yıkıyoruz onun yerine modern kültür merkezi yapıyoruz. Mimar Mühendisler Odası mı var öyle bir şey var o karşı çıkmış. Ne yaparsan yap durduramazsın siz buraya da karşı çıktınız burayı yaptık mı yaptık ağababalarınız bile buraya geldi mi geldi.''