BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş KHK sözleri! Hayat risktir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti MKYK toplantısında kanun hükmünde kararnamelere (KHK) ilişkin "İleride maddi mağduriyet yaratabilir” diyen milletvekillerine "Hayat risktir" cevabı verdi.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin son Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, KHK’lar ve enflasyon konusunda değerlendirmelerde bulundu. Milletvekillerinden gelen soruları cevaplandırdı. 

'MAĞDURİYET YARATABİLİR': Bazı milletvekilleri kanun hükmünde kararnamelerle ilgili olarak “Kararlar Meclis’e geldiğinde denetime açılıyor. İlerleyen yıllarda bu ihraçların reddine karar verilebilir. Bu maddi olarak da mağduriyet yaratabilir” dedi. Erdoğan ise eleştiriler üzerine, “Biz doğru olanı yapıyoruz. Hayat risktir. Denetimden kaçmıyoruz” dedi.

TRUMP 'SERT ELEŞTİRİLER'DEN DERT YANINICA: Erdoğan ayrıca ABD Başkanı Donald Trump ile yaptıkları telefon görüşmesini de anlattı. Erdoğan, “Konuşmamızda Sayın Trump bana, ‘Bakanlarınız ABD’ye yönelik eleştirel konuşmalar yapıyor’ dedi. Ben de ‘Arkadaşlarımız doğru olanı yapıyor’ yanıtını verdim” diye konuştu. 

ENFLASYON YÜKSEK FAİZE BAĞLI: Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz enflasyon ve ekonomi ile ilgili bir sunum yaptı. Enflasyon ile ilgili de bilgi veren Yılmaz’ı dinleyen Erdoğan, faiz yüksek olduğu için enflasyonun düşmediğini söyledi. Erdoğan, “Enflasyonu domatese, ona buna bağlıyorsunuz, alakası yok. Enflasyon faize bağlı, domatese değil. Faiz yüksek olduğu için enflasyon düşmüyor. Faizi düşüremiyorsunuz” yorumunu yaptı.