BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  GÜNCEL

Cinsel sapıklıkta son nokta! Öz baba 4,5 yaşındaki kızına....

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sapıklığın ayyuka çıktığını gösteren iğrenç bir olay yaşandı. Eşi kanser olan bir kişinin 4 buçuk yaşındaki k bir buçuk yıldır cinsel istismarda bulunduğu, çocuğa verilen raporlara ve çocuğun anlattıklarına rağmen sapık öz babanın elinin kolunu sallayarak serbest gezdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Vicdanları yaralayan, mide bulandıran, insanı insanlığından utandıran olayı Hürriyet yazarı Ayşe Arman bugünkü yazısında gündeme getirdi. 4 buçuk yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 'baba' iddiaya göre yıllaca eşine de kabusu yaşatmış. Sapıkça cinsel istekleri bir türlü bitmek bilmeyen 'adamın' iğrençlikleri kadın kolon kanseri olmasına rağmen devam etmiş. Söz konusu kişinin başka bir kadına yönelik ırza tasaddi suçundan 2 yıl 10 ay mahkumiyetinin olması ise işin başka bir boyutu.

Ayşe Arman'a gelen bilgilere göre, söz konusu 'şahıs', son bir buçuk yıldır da, eşi kemoterapi görürken, kadın hastanedeyken ya da baygın halde evde yatarken, 4.5 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunuyor.

Çocuk, tuvaletini tutamaz hale geliyor, çocuğun kuyruk sokumunda basit tıbbi müdahaleyle giderilmeyecek derece bir ekimoz olduğu tespit edilmiş durumda.

SERBEST GEZİYOR!
Üstelik Ayşe Arman'ın, 'Duyunca karnıma kramplar girdi. Bu seferki, aile içi cinsel istismar. Böyle babalar olmaz olsun! Gebersinler! Aşağılık mahluk...' Allah boylarını devirsin böyle adamların! Yemin ediyorum yazacak bir şey bulamıyorum.' dediği 'adamın' hâlâ serbest olması ise vicdanları yaraladı.

Konuyu Manavgat Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurumu Başkanı Umut Çiftçi ile konuşan Arman'ın röportajından bazı bölümler şöyle;

Sizin nasıl haberiniz oldu?
Anne, adliyede bize ulaştı. Biz de gönüllü kadın avukatlar olarak ona her şekilde yardım edeceğimizi söyledik. Perişan hâldelerdi anne-kız. Ev tutuldu, baştan aşağı döşedik. Çocuğu rehabilite etmek için psikologlarla görüştük. Ama ne yapsak yaşadıkları travmayı aşmaları zor. Sürekli koruma kararları alıyoruz adam yaklaşamasın diye...

TECAVÜZ KANSERİ TETİKLEMİŞ

Ben doğru mu anlıyorum... Anne, 4. evre kanser hastası. Kanserine de, bu Allah’ın belası adamın tecavüzleri mi yol açıyor?
Kanserini tetiklemiş. Çünkü tedavi sırasında da eşinin tecavüzüne maruz kalıyormuş, sürekli kanama geçiriyormuş. Söylenen: “Maruz kaldığı aile içi tecavüzler, kolon kanserinin ilerlemesine sebep olmuş olabilir...”

Anne nasıl anlıyor?
Çocuk, çoğunlukla üstü başı dağınık halde geliyormuş. “Sen bu çocuğa bir şey mi yapıyorsun?” demiş. Adam inkar etmiş tabii. Ama sonra çocuk, yemeden içmeden kesiliyor. Sonra tuvaletini tutamamaya başlıyor. O zaman anne şüpheleniyor. Bir de yaraları görünce iyice emin oluyor...

Sonra ne oluyor?
Geçtiğimiz eylül ayında, Serik’te, karakola şikâyetçi oluyor. O dönem Manavgat’a yarım saat uzaklıkta Serik’te yaşıyorlar. Sonra Manavagat’a taşındılar. Serik’te çocuğun ifadesi de alınıyor. Ama oradaki kolluk kuvvetleri herhalde adamı tanıyorlar ki sürekli kadına baskı yapıyorlar. “İftira atma! İftira atmak suçtur! Barışın kocanla. Çocuğu o, sevmiştir onu, senin düşündüğün gibi bir şey yoktur...” diye diye ciddi bir suçu örtbas etme yoluna gitmişler. Hatta kadın şikâyetçi olduğu halde, “Şikâyetçi değil!” gibi yazmışlar, sonradan şikâyetçidir demişler. Çocuk korkunç şeyler anlatıyor. Gerçekten insanın kanı donar.

KUYRUK SOKUMUNDA EKİMOZ TESPİT EDİLDİ AMA...

Peki nasıl olur da bu adam, bu aşağılık yaratık tutuklu değil...
İşte söylediğim nedenlerden dolayı. Serik’te Çocuk İzleme Merkezi yok, pedagog yok, bir şey yok. Antalya’ya yollanmış. Orada da devlet hastanesinde üstünkörü bir rapor vermişler. Anneyi dinlememişler, hatta hiç dinlemek istememişler. İki rapor var. Birinde “Kuyruk sokumunda basit tıbbi müdahale ile giderilmeyecek bir ekimoz tespit edilmiştir" deniyor. Ama çocuk psikiyatri uzmanı, çocuğun annesi etkisinde kaldığını belirtmiş. O kadar manasız ve tuhaf bir rapor ki, o rapora binaen de itiraz edilmiş. Adam, tutuklandığı halde salıverilmiş. Oysa çocuğun detaylı ifadeleri var, “Babam şöyle yaptı, böyle yaptı” diye anlatıyor. Buna rağmen salıveriliyor.

6 YAŞINDA ÇOCUK NASIL UYDURSUN

İnanılır gibi değil... Nasıl olur?
Oluyor Ayşe Hanım! Pek çok benzer vaka var elimizde. Bu size anlattığım anne-kız olayında, anne hakkında, “Kadın, kemoterapi gördüğü için kendinde değil, halüsinasyon görüyor” gibi şeyler yazılmış. Oysa kadın gayet kendinde biri. “Mental kısıtı var” ve “Ruhsal bozukluğu var” denmiş, oysa öyle bir şey yok. Zaten anneyle konuşmamış bile doktor. Onu muayene etmeden, görmeden nasıl böyle bir karar verebilir ki? Çocuk da minicik bir şey. Şu anda hâlâ altına kaçırıyor, elimizden geldiğince rehabilite etmeye çalışıyoruz...

FECİ ŞEYLER ANLATIYOR ÇOCUK

Türk Ceza Kanunu’nda bu suçun karşılığı ne?
Mutlaka tutuklanırdı. Zaten ilk başta tutuklanmış. Ama raporlarda netlik olmaması lehine yorumlanmış. O yüzden salıverilmiş. Ortada 6 yaşında bir çocuk var, asla bilmemesi gereken ayrıntıları anlatabilen bir çocuk. Bütün bunları nasıl uydursun? Feci şeyler anlatıyor çocuk...

Savcının dava açacağını ancak yeterli delil olmadığını ifade eden Avukat Çiftçi, olayın peşini bırakmayacaklarını ve sapığın hak ettiği cezayı alması için destek bekledikleri ifade etti.