BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş eyalet federasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya mitinginde eyalet tartışmalarına noktayı koydu, isim vermeden Bahçeli'ye yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniter yapının en büyük savunucusu olduğunu belirterek, "Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş, buymuş hiçbiri gündemimizde yok olmayacaktır." dedi.

Eyalet sistemine ilişkin tartışmalı bir açıklamaya imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmalarından Şükrü Karatepe, MHP lideri Bahçeli'nin hedefindeydi. MHP ile AK Parti arasında dün akşamdan beri yaşandığı iddia edilen krize ilişkin AK Parti'den birbiri ardına açıklamalar geldi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam katıldığı canlı yayında "Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok." diye yanıt verdi. Başbakan Yıldırım da bu sabah Ankara'dan "Böyle bir madde varsa bugün istifa ederim" diyerek Bahçeli'ye tepki gösterdi. Son olarak Erdoğan, bugün düzenlenen Konya mitinginde tartışmalara son noktayı koydu.

"ŞİMDİ BİRKAÇ GÜNDÜR BİR DEDİKODU VAR"

Eyalet federasyon tartışmalarına ilişkin Erdoğan, "Şimdi birkaç gündür bir dedikodu var. Aldı başını gidiyor. Üniter yapı meselesi. Türkiye'nin üniter yapısının en büyük savunucusu en başta şahsım başta olmak üzere biz olduk, olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş, buymuş hiçbiri gündemimizde yok olmayacaktır. Bunların birçoğu zaten tarihtir, tarih olmuştur. Artık siyaset güncelleniyor. Yönetim sistemleri güncelleniyor. Cumhuriyetimizi üniter yapısı içerisinde ilelebet payidar kılma konusundaki kararlığımızı bir kez daha tekrar ediyorum" diye konuştu.