BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
HABER /  POLİTİKA

MHP ile eyalet krizi! Erdoğan'ın Bahçeli'ye yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şükrü Karatepe'nin eyalet açıklamasına tepki gösteren MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verdi. Peki Bahçeli 'eyalet' sistemi ile ilgili ne dedi, Erdoğan nasıl bir karşılık verdi. İşte eyalet polemiği.

Abone ol

AK Parti ile MHP arasında 'eyalet' krizi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin beyanları ile patlak verdi. Eyalet sistemine geçiş için sinyal veren Karatepe'nin açıklamalarına Star TV canlı yayınında olan Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli'ye yanıtı da TGRT canlı yayınında olan Erdoğan'dan aynı yolla verdi. 

Önce Bahçeli'nin sözlerini verelim. Star TV yayınında Devlet Bahçeli şunları söyledi; "Şimdi eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyor ve kabulleniyor ise o zaman bu iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter sistem düşüncesinde olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım. "

ERDOĞAN'IN YANITI : BEN NE DİYORUM ONA BAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bahçeli'ye yanıtını ekran aracılığıyla verdi. TGRT Haber, Beyaz TV ve TV Net ortak canlı yayınında konuşan Erdoğan şunları söyledi;

-Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa 'Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum' dedim. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir."


ŞÜKRÜ KARATEPE EYALET SİSTEMİ İÇİN NE DEMİŞTİ? : umhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe başkanlık sistemiyle birlikte büyük kentlerin yeniden yapılanacağını söyleyerek, Çin’i örnek göstermişti. “Büyük metropollerde ‘belediye' kavramı artık şehir yönetimini açıklamada yetersiz kalıyor” diyen Karatepe, eyaletle yönetilen Çin modelini anlatmıştı.

Devlet Bahçeli'den 'eyalet' şoku! Erdoğan'a seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Evet' oyları önde gidiyor