BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,65
HABER /  MAGAZİN

Tuğçe Kazaz referandum oyunu açıkladı twitter yıkıldı

Tuğçe Kazaz twitter hesabı üzerinden attığı referandum mesajları ile dün gecenin olayıydı. Referandumda vereceği oyu açıklayan Tuğçe Kazaz, attığı her twitle gündem oldu. İşte oy rengi ve twitleri.

Abone ol

16 Nisan referandum oylaması arefesinde eski manken Tuğçe Kazaz evet mi hayır mı diyeceğini açıkladı. Bunu hayli uzun bir yoldan yapan Tuğçe Kazaz, önce şikayetlerini dile getirdi. Ardından oylanacak anayasa değişikliğini beğenmediğinden dem vuran Tuğçe Kazaz en nihayetinde 'EVET' diyeceğini ilan etti. Ancak öncesinde öyle şeyler yazdı ki 'herkes bu nasıl evet' demek durumunda kaldı.

Anayasa paketi konusinda kafası hayli karışmış olan Tuğçe Kazaz, 'HAYIR' oyu verenlerin tüm söylemlerini içselleştirmiş. Twitter alemini yıkan da bu satırlar oldu. İşte yazdıkları;

BATININ MI ERDOĞAN'IN MI TÜRKİYESİ?
Tuğçe Kazaz 'hayır'cıların bu propaganda sözlerinin ardından 'EVET' noktasına taşındı. Niye evet demek gerektiğini de şöyle izah etti;

-Mevcut sistem batının güdümünde, yeni sistem ise Cumhurbaşkanının emrinde olacak. Bundan dolayı iki ucu keskin bıçak. Batının Türkiyesi mi yoksa tek adam iktidarı olan, Erdoğan'ın Türkiyesi mi? işte biz buna karar veriyoruz. Bana göre olay bundan ibaret. 

BABA GİBİ SEVERİM 'EVET' DİYECEĞİM
-Ben eskiden Cumhurbaşkanımızı bir baba gibi severdim. Bu ülkenin tüm insanlarına, evlatlarına gösterdiği şefkati, göstereceğine inandım. Hala da inanmak istiyorum. Ama malesef arada yaramazlık yapanlar ağır cezalandırılıyor. Batının kontrolünde terör örgütlerinin yuvalandığı bir Türkiye yerine, terörün ve batının yuvalanmadığı bir Türkiye için Evet diyeceğim.

RİCALAR BÖLÜMÜ
Tuğçe Kazaz yukardaki 'kararını ilan ettiği' twitleri atmadan önce hayli çok twit yolladı. EVET oyu vereceğini söylemeden önce bir ricalar bir de keşkeler bölümü vardı. İşte o kısımlar;

-Sn. Cumhurbaşkanımızdan ve devletimizden bir vatandaş olarak ricalarım olacak. Lütfen, yargının bağımsızlığı zarar görmesin. Lütfen, yargının bağımsızlığını güçlendirin. Lütfen, etrafınızı saran ve sadece sizden güç alanlara geçit vermeyin. Lütfen, Fetö Vb. Örgütlerden kaynaklı mağduriyeti olan vatandaşların mağduriyetini giderin. Lütfen, insanımızı yargılayarak ötekileştiren ve derin kutuplaştırmalara yol açan, menfaatçi kişilere pirim vermeyin. Lütfen, vatana ihanet suçu işleyenler hariç, fikirlerini kuralları ihlal ederek ifade eden gazetecilere, tekrar ifade özgürlüğü verin. En önemlisi ise Sn. Cumhurbaşkanım lütfen bir daha kimseye kanmayın. Çünkü siz kandınız mı bütün ülke kanmış oluyoruz.

KEŞKELER BÖLÜMÜ
-Bir de keşkelerim var tabi. Keşke bizi bu kadar korkutan, bir başkanlık sistemini önümüze getirmeseydiniz.
-Keşke, bu kadar kutuplaşarak değil de aynı ülkenin evlatları olarak, bu seçime bir bayram havasında girebilseydik.
 -Keşke, bu kadar mühim bir seçimi milletin sinir uçlarına dokunan, sinir kişilikler anlatmasaydı. Buna ben de dahilim:)
-Keşke, OHAL sürecinde bu tercihi yapmak zorunda kalmasaydık.