BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  POLİTİKA

Saadet Partili kadınların o ziyareti Erdoğan'ı çok üzdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya mitinginde CHP'li olay vekil Hüsnü Bozkurt'u ziyarete giden Saadet Partili hanımlara sitem etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumda "evet" verecekleri denize dökmekle tehdit eden CHP'li Bozkurt'u, Saadet Partili hanımların ziyaret ettiğini söyleyerek, "Çok üzüldüm çok. Çünkü ben kökeni, o menşei tanırım. Böyle zillet içindeki bir kişiyi nasıl oluyor da gidip ziyaret ediyorlar?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evet Platformu” tarafından Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenen "Konya Buluşması”na katılarak vatandaşlara hitap etti. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Erdoğan şunları söyledi:

HADDİNİ BİL HADDİNİ

CHP'nin Konya milletvekilinin ne dediğini duydunuz değil mi? İzmir'den denize dökecekmiş. Samsun'dan girecekmiş. Ey gafil, seni Samsun'a sokmazlar. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, patlatırlar enseni. Bu milleti ne zannediyorsun sen? Bu parti eski ve yeni genel başkanlarıyla, milletvekilleriyle tamamen pusulayı şaşırmış durumda.

HÜKÜMETLER DOĞRUDAN MİLLET TARAFINDAN KURULACAK

Milletimizin özü çürük olanlarla işi olmaz. Türkiye'nin yönetim sistemi değişince artık milletin önüne çıkacak yüzleri kalmayacağını çok iyi biliyorlar. Bundan sonra hükümetler Meclis'teki otel lobilerinde medya patronlarının yaptığı pazarlıkla değil, sandıkta doğrudan millet tarafından kurulacak.

Kararı siz vereceksiniz. Milletin yarısından fazlasının gönlüne girecek ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanının bu zihniyetten çıkması mümkün değil. İnşallah pazar günü akşam bu ülkenin bayramı olacak. Bu tarihi bir devrim. Bunu anlamayanlar olabilir. Benim milletim anlıyor ya, bu yeter."

AGİT DİYE BİR ÖRGÜT VAR

Avrupa'da AGİT diye bir örgüt var. Bunlar kalkmışlar Türkiye'de evet çıkarsa burada sıkıntıların olduğu anlamına gelir diyor. Rapor verecekmiş. Sen haddini bil. Heryerde evet varmış, hayır görmemiş. Haddini bil, sen kimsin ya! Böyle bir rapor veremezsin. Sen bunu çalışmayan partinin yönetimine söyle. Raporu versen de vermesen de Pazar akşamı bu millet gereğini yapacaktır evelallah! Biz Pazar akşamı itibarıyla bu işi milletçe bitireceğiz. Davamız büyük, aşkımız millet, derdimiz memleket.

SABAH GENSORU AKŞAM GENSORU

Beni çok seviyor ha! Ne diyor "Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ne olacak?" diyor. Muhabbeti bayağı iyi. Her fırsatta Anayasa Mahkemesi'ni yol ettiler. Mahkeme mahkeme dolaştılar. Tek gayeleri hükümeti iş yapamaz hale getirmekti. Sürekli gensoru, gensoru, gensoru. Akşam gensoru, sabah gensoru. 1950'den bu güne 484 gensoru verilmiş. Bunların 4 tanesi kabul 480'i reddedilmiş. Bu niçin yapılıyor? Çalıştırmamak için. Bundan sonra gensoru yok! Gensoru, güvenoyu kimin, milletin. Bunların en büyük hedefleri hizmet ve eserleri sabote etmek. Artık kifayetsiz genel başkanlara mecbur değilsiniz.

SAADET PARTİLİ HANIMLARA ÜZÜLDÜM

Hani denize dökerim diyen bir zat vardı ya! Saadet Partili bazı hanım kardeşlerim onu makamına ziyarete gitmişler. Çok üzüldüm çok. Çünkü ben kökeni, o menşei tanırım. Böyle zillet içindeki bir kişiyi nasıl oluyor da gidip ziyaret ediyorlar?

100 BİN VATANDAŞIN DESTEĞİNİ ALAN HERKESİN ADAY OLMA İMKANI VAR

Artık bu millete sürekli yalan söyleyen süfli siyasetçilere mahkum değilsiniz. İster Meclis'te grubu olan partilerin ister son seçimlerde oy oranların toplamı yüzde 5'i bulan partilerin, ister 100 bin vatandaşımızın desteğini alan herkesin Cumhurbaşkanlığına aday olma imkanı var.

HER TARAFI REZİL ETTİN

Ya sen SSK müdürlüğü yaptın da ne yaptın. Biz oradan tanıyoruz. Her tarafı rezil ettin. Artık zaman kaybetmeyelim diyorum. Cumhurbaşkanı kanunlara uygun şekilde vazifesini yerine getirecektir. Yeni sistemin eski sistemden en büyük farkı karar alma ve uygulama sürecinin hızlı olmasıdır.

20 AYDA 11 BİN TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK

Pazar günü batı yada cevap vereceksiniz. Evet oyları batıya bir cevap olacaktır. 20 ayda 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Girdik inlerine. Bütün silahlarıyla ya gömecekler ya yok olacaklar. Başka çaresi yok. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz. DEAŞ’ın İslamla uzaktan yakından bir alakası olabilir mi? FETÖ derseniz Pensilvanya’daki şarlatın emrinde kendi ülkesine her türlü kötülüğü eden bir ihanet çetesidir.

SON GÜNLERDE BİR DEDİKODU VAR

Pazar günü aynı zamanda bu idam kararının verileceği gündür. Asıl bu kararı siz vereceksiniz. Pazardan sonra bu parlamentoya gelecek. Kılıçdaroğlu ben evet derim diyor. Sayın Bahçeli de evet diyor. Bana gelecek, ben bunu onaylarım. Ha geçmedi, ben inanıyorum ki AK Parti-MHP yine bir gen soru verir millete geliriz. Kararı millet verir.

Son günlerde bir dedikodu var. Üniter yapı meselesi. Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu daima şahsım başta olmak üzere biz olduk biz olacağız. Eyaletmiş federasyonmuş, hiç biri bizim gündemimizde yok. Cumhurbaşkanlığı forsunda temsil edilen tüm devletlerimizle gurur duyuyoruz. Bizi sen sevgisiz susuz havasız ve vatansız bırakma Allahım. Böyle dua ediyorum.