BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Konya mitinginde flaş açıklamalar

Davutoğlu Konya mitingine katılacak mı katılmayacak mı tartışması sona erdi. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitingine katıldı.

Abone ol

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitingine katıldı.

Referandum kampanyası boyunca gözlerden uzak duran eski Başbakan Davutoğlu, halk oylamasına iki gün kala mesajını açıktan verdi. Davutoğlu, Erdoğan'ın Konya mitingine katılarak "hayır" cephesinin umutlarını bitirdi.

Cuma namazını Hacı Tahir Büyükkörükçü Camisinde kılan Erdoğan'a  eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da eşlik etti. Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenen "Konya Buluşması"nda  Enerji Bakanı Albayrak'tan sonra Davutoğlu kürsüye çıktı.

BİRLİĞİMİZ BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Anayasa değişikliğine destek veren bir konuşma yapan Davutoğlu, "Kimse kaos beklentesi içine girmesin. Onlara dünyayı dar ederiz. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. 17 Nisan ortak kimliğin ortak aklın günü olmalıdır. Büyük davaların günü olmalıdır. " ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KİMSE KRİZ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMASIN

"Tek bir yürek olmak zorundayız, tek bir ses olmak zorundayız. Kenetlenmiş bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Böyle kritik bir evrede bir anayasa değişikliğine gidiyoruz. Anayasa değişikliği milletin onayına sunulacak. Bu millet her zaman doğru karar vermiştir. Söz de karar da sadece milletindir. O karar ne olursa olsun başımızın tacıdır.

BİRBİRİYLE KENETLENMİŞ AK PARTİ GRUBU VAR

Bu milleti bölmek isteyenlere karşı 16 Nisan'da kim ne oy vermiş olursa olsun 17 Nisan sabahı Türkiye'nin her bir köşesinde her komşu birbirine selam versin, tebessüm etsin. 'Türkiye'nin geleceği parlak olacak' desin. Ve yine o sabah kalktığımızda kimse kaos ve kriz çığırtkanlığı yapmasın. Elhamdülillah, devletimizin başında Sayın Cumhurbaşkanımız var, 2019'a kadar da görevinin başında. Birbiriyle kenetlenmiş AK Parti grubumuz var.

17 NİSAN SABAHI BÜYÜK DAVALARIN GÜNÜ OLMALIDIR

17 Nisan sabahı ortak aklı işleterek, kimin heybesinde ne varsa onu ortaya koyarak hep birlikte geleceğimizi inşa etme günüdür. 17 Nisan sabahı bu anlamda büyük davaların günü olmalıdır. Konya küçük hesapların değil, büyük davaların şehridir. 17 Nisan sabahı şunu diyeceğiz: Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım. Yeni Türkiye'yi kurmak lazım."