BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Esad'a sert uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünün temel atma töreninde konuştu.

Abone ol

ANKARA'da yapılacak olan Bilkent Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şam yönetimine sert mesaj verdi:

"Kimse Türkiye'nin sabrını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın, gerekli karşılığı vermekten çekinmeyiz."

Merakla beklenen demokratikleşme paketi konusunda da konuşan Erdoğan, pakete son şeklinin verildiğini söyledi ve ekledi:

"Ay sonunda basın toplantısıyla paketin içeriğini açıklayacağım."

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle...

Sağlıkta geçtiğimiz 11 yılda Türkiye’nin çehresini değiştiren, büyük dönüyüm gerçekleştiren iktidar olarak yeni bir adım atıyoruz. Sağlık hizmeti kavramına yeni bir anlam katıyoruz. Şehir gibi hastane tahsis ediyoruz. Bu ilktir Türkiye’de. Attığımız temelin bir anca önce yükselmesini milletimize hizmet verir hale gelmesini yürekten diliyorum.

İSMİNİ DEĞİŞTİRİN

Bilkent Şehir Üniversitesi ’inin ismini ileride tarihte sağlık hizmeti vermiş önemli isimlerden birinin ismiyle değiştirelim istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapılıyor.

Bu dev tesis genel hastanenin yanı sıra pek çok bağımsız bölümü de bünyesinde barındırıyor. Bin vatandaşımız bu kampüse girdiğinde bütün işlemlerini şu kampüs içinde halledecek, şifa bulmuş halde evine dönebilecek. Hastayı daha da hasta hale getiren yoran bezdiren.

Bir sağlık hizmeti anlayışını 11 yıllık dönüyüm sürecinde ortadan kaldırmıştır. Bu şehir hastanesiyle hizmet sunumunu çok daha kolaylaştırıyoruz.
Etlik’te de ikinci bir şehir hastanesinin temelini atacağız. Başkent’i sağlığın da başkenti haline yükseltiyoruz.

“DEVLET İNSANA SAHİP ÇIKACAK”

Türkiye sosyal devlet olma yolunda en iyi en kalite sağlık hizmeti vermesi konusunda dünyada daha üst sevile yükselmiş olacak. Büyük olmak büyük ülke devlet olmak sadece rakamlarla verilerle ölçülemez.

Dünyanın en büyük ekonomiye sahip olun bunu inşanıza hizmete çevirip sunamıyorsanız o büyüklük kağıt üzerinde kalır. Büyük bir ülke olabilmek için devletinizin sosyal yöne güçlü olacak, devlet insana sahip çıkacak teme ihtiyaçlarını temin edecek.

Vatandaşımıza bir sağlıklı nefes aldırmak için bizim ecdadımız devleti feda etmeyi göze almış bir devlet.

BEKLENEN TARİHİ VERDİ

Bakın demokratikleşme paketi üzerinde çalışıyoruz. Ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısıyla bu paketi açıklayacağız.

Burada halkımızın beklentilerini giderecek başlıkların olduğunu göreceksiniz. Her şey insan için dedik ve insanı devletin önüne çıkan bir anlayışı benimsediğimizi Ak Parti olarak ifade ettik.

Bunlar hep bunun adımlarındır. Bu dev tesisler bunun eseridir.

BARIŞ İSTİYORUZ

Bir ülkenin ilerlemesi kalkınması kendi iç dinamikleri kadar dış şartlar da ilgilidir. Komşularından dünyalarında kopuk bir ilerleme olamaz. Türkiye olarak hem kendi huzur ve istikrarmız için içeride olduğu kadar dışarıda da barışı önemsiyoruz. Komşu ülkelerle iyi ilişkiler tesis etmek orada da barışı, istikrarı sağlamak istiyoruz. Bizim Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok, hiçbir ülkenin içişlerine karışma gibi bir niyetimiz yok ama halkına zulüm sergileyenlere çok sert bir tavır sergiliyoruz.

SABRIMIZI TEST ETMEYİN

Türkiye sınırlarını hedef lanalara asla müsamaha göstermiyoruz. Türkiye'yi kaosa çekme yönündeki girişimlere son derece hassas bir şekilde cevap veriyoruz. Kışkırtma planlarına asla tahammülümüz olamaz. Biz itidalin yanında olduk her zaman. Kimse Türkiye'nin sabrını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın, gerekli karşılığı vermekten çekinmeyiz."