BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan dünyaya Libya mesajı

Başbakan Erdoğan, özgürlük mücadelesinin yerle bir ettiği Libya için dünyaya seslendi!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD temasları sürüyor! BM'de Libya'nın dondurulmuş mal varlığı ile nakitlerinin iade edilmesini isteyen Erdoğan, ülkenin bu imkanlarla yeniden kalkılanacağını söyledi. Libya'nın yerle bir edildiğini ve yeniden ayağa kalkması gerektiğini ifade eden Erdoğan, bu konuda tüm ülkeleri Libya'ya destek olmaya çağırdı.

Erdoğan, Devlet ve Hükümet Başkanları Düzeyinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğinin Libya'nın Dostları Grubu Toplantısı'na katıldı. Burada, Libya'nın dondurulmuş mal varlıklarının iadesini isteyen Erdoğan, Libya seyahatinden örnekler verdi, şehirlerin yerle bir edildiğini söyledi.

Libya halkının demokrasi taleplerinin olduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasında otokratik sistemlerin birer birer sona erdiğini belirten Ortadoğu'da büyük bir dönüşümün yaşandığını söyledi.

''KESİLEN SAKAL ÇOK DAHA GÜR BİTER''

Konuşmasında Libya'da özellikle Misarata'nın çok büyük darbe yediğini söyleyen Erdoğan, bölgedeki çatışmalarda yaralanan sivillerin Türkiye'de tedavi edildiğini halıtlattı. Libya'nın kaynaklarının iade edilmesi halinde kısa sürede ülkenin yeniden ayağa kalkacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şuna inanıyorum: Libya kaynakları olan bir ülke ve kesilen sakal çok daha gür biter. Buna inanıyorum, fakat şunu da burada hatırlatmak istiyorum. Az önce burada sayın Cumhurbaşkanı'nın da ifade ettiği, dondurulmuş menkul kıymetlerinin, nakitlerinin bir an önce Libya'ya teslimi gerekir. Libya'nın bu imkanlarıyla yeniden ayağa kalkması gerekir. Artık Birleşmiş Milletlerde ulusal geçiş konseyinin bayrağını görmek, Libya'nın bayrağını görmek inanıyorum ki Libya'ya 'Artık sen ayaklarının üzerinde durabilirsin' demektir."

"LİBYA'YA DESTEK ŞART"

Ortada çok ciddi imkanları olan Libya'ya mutlaka destek olunması gerektiğini söyleyen Erdoğan, yaşanacak değişim ve dönüşümle Libya'nın çok daha iyi noktalara geleceğini kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu: 

" Libya, Libyalılarındır, Libya halkınındır. Libya halkı 25 bin şehidiyle temelini inşa ettiği bu yeni değişim, dönüşüm döneminde yanında tüm dünyayı, insanlığı görmek suretiyle geleceğe çok daha farklı bakacaktır."