BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK yandaşları Suruç'ta olay çıkardı

Terör örgütü yandaşları Suruç'ta olay çıkardı: 23 gözaltı

Abone ol

Terör örgütünden kaçacağı gerekçesi ile PKK tarafından infaz edildiği iddia edilen 'Tekoşin Suruç' kod adlı Hilal Uğur için açılan taziye çadırına sloganlar eşliğinde yürüyen terör örgütü yandaşı gruba polis müdahale etti.

Grup ile polis arasındaki gerginlik sonucunda 23 terör örgütü yandaşı gözaltına alındı.Bir yıldır kayıp olarak bilinen 'Tekoşin Suruç' kod adlı terörist için iki gün önce PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir haber sitesi 'kendilerinden bir yıldır haber alınamayan 5 kadın teröristin jeneratör egzozundan çıkan gazdan zehirlenip kaza sonucu öldüğünü' duyurdu. Ancak bugün bazı gazetelerde bu iddianın gerçeği yansıtmadığını iddia edildi. Haberlere göre söz konusu 5 kadın terörist, geçen yıl örgütten kaçmaya karar verdi. Bulundukları kamptan kaçmaya çalışan teröristler yakalandı. Arkadaşları tarafından elleri ve ayakları bağlanan teröristler örgütün konsey üyesi olan "Averaş" kod adlı Mustafa Karasu'nun sorumlu olduğu Zergele kampına götürülerek bir mağaraya kapatıldı. 5 kadın teröriste günlerce işkence yapıldı. Sözde mahkemede yargılanarak infaz kararı verilen 5 kadın terörist öldürüldü.

TAZİYE ÇADIRINA YÜRÜYEN TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI OLAY ÇIKARDI

Terör örgütü tarafından infaz edildiği iddia edilen terörist için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde taziye çadırı kuruldu. Bugün saat 16.00 sıralarında Suruç girişinden taziye çadırına kadar yürüyüşe geçen yaklaşık 300 kişilik terör örgütü yandaşı grup, terör örgütü PKK ve Öcalan sloganları eşliğinde yürüdü, yolu trafiğe kapadı. Grup, ardından polise taşla saldırdı. Güvenlik güçleri ise gruba biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Olayda 23 terör örgütü yandaşı gözaltına alındı.

Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 23 terör örgütü yandaşı, 'Terör örgütü propagandası yapmak', '2911 sayılı kanuna muhalefet', 'Suç ve suçluyu övmek' ve 'Görevli memura mukavemette bulunmak' suçlarından sorgulanmaya başlandı.

Öte yandan, yaşanan gerginlik üzerine kent merkezinden çok sayıda polis, takviye olarak Suruç'a gönderildi.