BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütünün hedefi Ankara mı?

Kumrular'da meydana gelen patlama, Ankara'da daha önce son anda engellenen bombalı saldırıları akıllara getirdi

Abone ol

Ankara Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlama, başkentteki bombalı eylem ve girişimleri akla getirdi. 3 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı Kumrular Sokak saldırısına kadar, 2005 yılından bu yana Ankara'da iki canlı bomba, iki bombalı saldırı hazırlığı yapıldı.

Vücuduna sardığı bombalarla Adalet Bakanlığı içine giren canlı bomba, uzun süre etkisiz hale getirilmeye çalışıldı. Bombayı patlatmaya çalışan Eyüp Beyaz isimli militan, başarısız olunca yakalanarak elleri kelepçelendi. Dışarıda bombayı patlatmak isteyen canlı bomba, Güven Park'a doğru koşmaya başladı. Özel harekat ekipleri tarafından kurşunlanan canlı bomba etkisiz hale getirildi. Böylece, büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş oldu.

Tarihler, 22 Mayıs 2007'yi gösterdiğinde, Ankara Ulus'ta akşam saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Kentin en kalabalık merkezlerinden Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nın girişinde bomba patladı. Saldırıda bombacıyla birlikte 7 kişi öldü, 91 kişi de yaralandı. Devletin zirvesi, saldırının ardından Anafartalar Çarşısı'na geldi.

Ankara'da, 11 Eylül 2007 tarihinde, Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki panelvan türü bir araçta patlayıcı madde bulunduğu şüphesi üzerine, otopark çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. İki binayı havaya uçuracak güçte patlayıcının bulunduğu minibüs, bomba imha ekiplerince saatler süren titiz çalışmanın ardından dışarıya çıkarıldı.

Ankara Gölbaşı yakınlarında, 10 Mart 2010'da durdurulan bir kamyonda, silah ve çeşitli mühimmatların ortaya çıktığı iddia edildi. Yapılan bir ihbar üzerine, Gölbaşı yakınlarında 06 BJ 9915 plakalı sivil kamyonu durduran emniyet güçlerinin yaptığı aramada, silah ve çeşitli mühimmatlar bulunduğu ileri sürüldü. Ankara Emniyeti tarafından, kamyonun bulunduğu bölgeye inceleme yapmak üzere bomba uzman ekipleri gönderildi.