BIST 10.236
DOLAR 32,21
EURO 34,70
ALTIN 2.444,49
HABER /  DÜNYA

Canlı yayında şapkasını yedi

Danimarkalı TV yayın müdürü ve yorumcudan siyasetçilere ve habercilere ders olacak hareket...

Abone ol

Danimarka'da yayın yapan TV2 NEWS haber kanalının yayın müdürü ve siyasi yorumcusu Henrik Qvortrup iddialı açıklamasının bedelini canlı yayında hasır şapkasını yiyerek ödedi.

15 Eylül'de yapılan seçimler öncesinde katıldığı bir televizyon programında kamuoyu araştırmalarını yorumlayan Henrik Qvortup, Liberal ittifak partisinin yüzde ikilik barajı geçemeyeceğini iddia etmiş, "Barajı aşarlarsa eski hasır şapkamı yiyeceğim" demişti.

Seçim sonuçları açıklandığında Liberal İttifak Partisi yüzde 5'lik oy toplamıştı. Bunun ardından Danimarka medyası ve seçmenleri Qvortrup'tan sözünü tutmasını istediler.

O da TV2 kanalında dün sabah canlı yayınlanan Go' Morgen Danmark (Günaydın Danimarka) programına katıldı ve kanal aşçılarından birinin hazırladığı hasır şapkalı italyan yemeğini yedi.

Sabah evden çıkarken 7 yaşındaki kızının "Baba neden canlı yayında şapka yiyeceksin" sorusunu "Kızım bu benim işimin bir parçası" şeklinde cevapladığını söyleyen Qvortrup aşçıyı övdü.

Kanal aşçısı ise hasır şapkayı parçalar ayırdığını ve bu parçaları baharatlı bir sos içinde yağda kızartarak yemeği hazırladığını söyledi. Qvortrup yemeği beğendiğini ve aynı şekilde gelecekte yine şapka yiyebileceğini söyledi.