BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,73
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Demirtaş hatası! Önüne not geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Demirtaş ile ilgili 'Hala yemin etmedi' sözleri notla düzeltildi. Not sonrası "4 gün önce yemin etmiş" diye düzeltme yapan Erdoğan, "Yakından takip edemiyoruz. Bu da manidar" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "Hala yemin etmedi" diyen Erdoğan, daha sonra "Demirtaş 4 gün önce yemin etmiş" diye düzeltme yaptı ve "O kadar yakından takip edemiyoruz. Tabi bu da çok manidar." dedi.

"PROVOKASYONDUR, İHANETTİR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hafta sonu Diyarbakır'da yaptığı özerklik çıkışını sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Bölücü örgütün siyasi tarafı, ağzındaki baklayı çıkarmıştır. Bu süreç maskelerin düştüğü süreçtir. Malum eş başkan, Rusya ziyareti sonrasında bir takım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen herkes boynunun ölçüsünü almıştır, bunlar da alacaktır" dedi.

ERDOĞAN'A DEMİRTAŞ NOTU

Demirtaş'ın eleştirirken "Bu kişi henüz daha milletvekili yeminini dahi etmiş değil. Parlementoya da daha uğramış değil" diyen Erdoğan, bir süre sonra kendisine iletilen notu okuduktan sonra, gülerek "Demirtaş 4 gün önce yemin etmiş. O kadar yakından takip edemiyoruz. Tabi bu da çok manidar" ifadelerini kullandı.