BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.396,11
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı seçimi uyarısı

Başbakan Erdoğan, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kararın yakın bir tarihte verileceğini açıkladı.

AK Parti'nin göstereceği adayın 77 milyonu kucaklayacağını söyleyen Erdoğan, kurmaylarını uyardı:

"Sadece cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz! 2015'in de işaret fişeklerini hep beraber ateşleyeceğiz."

Muhalefet partilerinin çatı aday arayışlarını da değerlendiren Erdoğan, "O çatı 30 Mart'ta uçtu gitti" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için 2.5 aylık süre kaldığını ve her kesimle istişarelere devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, kamuoyu araştırmalarının da tamamlandığını söyledi.

Son değerlendirmeleri yaparak kararlarını vereceklerini söyleyen Erdoğan, "Kararımız en isabetli karar olacaktır. Bir kaosa fırsat vermeyeceğiz. Ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimi 2015 seçimlerinin de işaret fişeğidir. Sacede cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz, 2015’in de işaret fişeklerini hep beraber ateşleyeceğiz...

O ÇATI 30 MART'TA UÇTU GİTTİ

Onlar çatıyla uğraşsınlar, o çatı 30 Mart’ta uçtu gitti zaten. Biz güçlü zemine sahip, temelleri sağlam binamızı inşa ettik, ediyoruz. Onların cumurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili umutlarını şimdiden kaybederek yürüdüklerini görüyoruz. CHP ve MHP tabanı ile diğer partilerin tabanları da hiç kaygılanmasınlar. AK Parti’nin adayı, 77 milyonu kucaklayan bir aday ve cumhurbaşkanı olacaktır" diye konuştu.