BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu Köşk için kimlerle görüşecek?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri için parti ledirleriyle görüşmeler yapacağını açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, parlamento içinde ve dışındaki siyasi partilerin liderlerini ziyaret etmeye özen göstereceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı görüşme öncesinde, Kılıçdaroğlu ve Bayraktar, açıklamalarda bulundu. 

'ADAY BELİRLEME KONUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ' 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla daha önce Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu (TESK) ziyaret edip görüşlerini aldıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Nasıl bir cumhurbaşkanına Türkiye ihtiyaç duyuyor, cumhurbaşkanı nasıl olmalıdır? Onların görüşleri bizim için çok önemli. Onlar çiftçiyi, yani üreteni temsil ediyorlar. Bütün bu görüşleri aldıktan sonra da siyasi parti liderleriyle görüşüp, adayları belirleme konusunda biz de yetkili organlarımızda çalışacağız" dedi.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK Mİ? 

"Görüşeceğiniz partiler, Meclis içindeki mi dışındaki partiler mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Parlamento içinde ve dışında bulunan siyasi parti liderlerini ziyaret etmeye özen göstereceğiz" yanıtını verdi. "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu alacak mısınız?" sorusunu Kılıçdaroğlu, "Doğrusunu isterseniz onu şu anda hiç düşünmedim" diye yanıtladı.

'İSİMLER BAZINDA TARTIŞMAK DOĞRU DEĞİL' 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bizim yol haritamız belli. 5,5 milyon çiftçiyi dinlemeden, onların sözcülerini dinlemeden biz kendi başımıza oturup cumhurbaşkanı adayını mı belirleyeceğiz? Doğru değil. Cumhurbaşkanı adayının toplumun tüm kesimini kucaklaması lazım. İsimler bazında bir tartışmanın bu aşamada doğru olmadığını düşünüyoruz. Önce biz, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişi nasıl bir kişi olmalıdır? Mademki ülkeyi, vatanı temsil edecek...

Örneğin şaibeli biri cumhurbaşkanı olsun mu olmasın mı? Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak. O zaman toplumun belli bir kesimini ötekileştiren mi olsun, yoksa toplumun tüm kesimini kucaklayan mı olsun? Bunları soracağız, soruyoruz da.

Olabildiğince sağlıklı, tutarlı bir yol, çizgi izlemeye özen gösteriyoruz. Diğer meslek kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine de gideceğiz, onlara da soracağız. Sizin gönlünüzde yatan cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalıdır, nitelikleri nasıl olmalıdır? Daha sağlıklı, tutarlı, demokratik, katılımcı bir yol izlemeye özen gösteriyoruz."