BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan çocuk tecavüzü tepkisi! Zina da yasayla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grubunda çocuk tacizleri, zina ve idam hakkında son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan çocuk tacizcileri için ağır cezaların getirileceğini söylerken idam için CHP'nin destek vermesi gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın zinaya ceza verilmesini de yeniden gündeme getirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında son günlerde Adana, Antalya ve Ankara'da yaşanan ve çocuklara tecavüz olaylarıyla ilgili konuştu. Çocuk istismarı için en ağır cezanın getirileceğini söyleyen Erdoğan, 'Şu anda mevcut yasalar içinde idam yok. Böyle bir değişikliğin yapılabilmesi için ana muhalefetin de buna destek vermesi gerekir. Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle tacizler, vesaireler, bunları aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım' dedi.

Adana'da bir düğünde 3 yaşında çocuğuna, Antalya'da ise babası tarafında 4.5 yaşındaki çocuğa tecavüz tolumda adeta infiale neden oldu. Sosyal medyadan kampanyalar başlatılırken hükümette harekete geçti. Bakanlardan tacizciler için 'kimyasal hadım' ın gündemde olduğuna dair açıklamalar gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan da grup toplantısında konuya değindi. Erdoğan idam için CHP'nin destek vermesi gerektiğini söyleyerek işin içine zinayı da kattı. İşte cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları;

BU DURUMA GÖZ YUMAMAYIZ

-Son günlerde ardı ardına karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi sorumluluklarımızla ilgili düşünmeye, sigaya çekmeye itti.

-Çocuklarla ilgili bu suçlar istismar değil alenen izmihlaldir. Toplumumuzu çöküşe götürecek bir alçaklıktır. Böyle bir duruma kesinlikle kayıtsız kalamayız. Göz yumamayız. Bakanlar Kurulu toplantımızda bu konuyu etraflıca ele aldık.

6 BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

-Dün Beştepe’de başkanlığımda toplanan Bakanlar Kurulu’nda bu meseleyi detaylı olarak ele aldık. Gerek kanunların kendilerinde, gerek uygulamadaki boşlukların giderilmesi, gerek ailelerde ve okullardaki eğitimdeki boşlukların hızla giderilmesi için çalışma başlatıldı. Görevlendirilen 6 bakan arkadaşımız hazırlayacakları raporu sunacaklar.

EN AĞIR CEZA VERİLECEK

-Ardından hızlıca harekete geçilecek. Burada caydırıcı olması bakımından en ağır cezai müeyyideler neyse bu müeyyideler de alınacaktır. Bu tür konuların beklemeye uzatmaya yeri yoktur. Mesela bu tür suçları işleyenlerin infaz sistemindeki tüm indirimlerin dışında tutulması da şarttır. Milletimizin gözünde bir çocuğun ruhunda bedeninde açılan yaralar bir insanı taammüden öldürmekle aynıdır. Dolayısıyla bu suçlara verilen cezalar da bu hissiyata uygun olmalıdır.

Demet Akalın'ın paylaştığı tecavüz olayı kan dondurdu

4 yaşındaki kız tecavüze etmişti! Çileden çıkaran haber