BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan çılgın proje açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan herkesin merakla beklediği 'çılgın projeyi' 27 Nisan'a erteledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kamuoyu seçim beyannamesi kadar çılgın projeyi de merak ediyordu. Çok şey yazıldı çizildi, beklenen günün bugün olduğu söylenmişti.

YOKSA ÇILGIN PROJE BU MU? TIKLAYIN

Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'in "çılgın projeyi Başbakan yarın seçim beyannamesinde açıklayacak" sözü ile herkesi bir heyecan almıştı. 

AK Parti Genel Merkezi'nde seçmene seslendi. "Türkiye hazır hedef 2023" sloganıyla seçim beyannamesini açıkladı. Yeni dönemin yol haritasından başlıklar sıralandı.

Tabii ki kafalarda malum konu vardı. Konuşmasında söz İstanbul'dan açılınca herkes nefesini tuttu. Bazı projeleri sıraladı Erdoğan.

Buna göre İstanbul'da Avrupa ve Anadolu yakasında iki yeni şehir kurulacağını söyledi Başbakan... Konuşma sürerken herkes 'acaba bu mu?' diye birbirine sormaya başladı.

Çok geçmeden gerçek ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde seçim beyannemesini açıklamasının ardından toplantı salonundan ayrılırken, bir gazetecinin, ''Sözünü ettiğiniz çılgın proje İstanbul'da kurulacak iki şehir mi?'' sorusuna verdiği cevap spekülasyonlara noktayı koydu: ''Onu karıştırmayın. Onu 27 Nisan'da açıklayacağım.''

Daha doğrusu Erdoğan'ın iletişim dehası da denilebilecek yöntemle seçmenin ilgisini kendisi ve iktidar partisi üzerinde tutmayı başardı. 

Şimdi halk ve yazılı ve görsel medya sabah akşam çılgın proje hakkında kafa yoracak ve ne olduğuna dair haberlerle karşılaşacağız.