BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın gözü bu maçta

Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan maç öncesi spor kamuoyu nefeslerini tuttu

Abone ol

El Clasio ziyafetinde perde bugün açılıyor. 18 günde dört kez karşı karşıya gelecek Real Madrid ve Barcelona’nın ilk buluşması bu gece saat 23.00’te başlayacak.

Son yıllarda La Liga’da Barcelona’nın gölgesinde kalan Real Madrid sezona yeni teknik direkötür Jose Mourinho ve Mesut Özil, Khedira gibi Dünya Kupası yıldızlarını transfer ederek başladı. Ama bütün bu hamleler adeta bir makine gibi işleyen Barcelona’nın ligdeki üstünlüğünü yıkmaya yetmedi. Sezonun ilk yarısındaki iki takımın buluşmasında Barcelona Real Madrid’i 5-0 ile mağlup ederken Portekizli teknik adamdan da geçen yılki Şampiyonlar Ligi yarı finalinin intikamını aldı.

BARCELONA 8 PUAN FARK ATTI

Barcelona ligde 84 puan ile Real Madrid’in sekiz puan önünde lider. Zaten ev sahibi takımın hocası Jose Mourinho da hafta içi kamuoyuna bu yönde mesajlar vererek kendileri için Şampiyonlar Ligi’nin, İspanya Ligi’nden daha gerçekçi bir hedef olduğunu vurguladı. Ama yinede ligin ilk yarısında rakibi karşısında kariyerinin en ağır yenilgilerinden birisini alan Jose’nin Katalanlar’a teslim olmak istemeyeceği kesin.

REKABETTE REAL MADRİD ÖNDE

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 162 maçın 69’unda gülen taraf Real Madrid olurken Barcelona ise 62 kez rakibini yenmeyi başardı.
Barcelona, Real Madrid’e karşı oynadığı son lig beş maçınıda kazandı. Eğer Katalanlar bu akşam da kazanırsa, ev sahibi ekibin 1962-1965 arasında üst üste rakibine karşı altı kez üstünlük kurma rekoruna ortak olacak.

Messi Barnebau’daki son iki maçtada rakip fileleri havalandırdı. Ayrıca Arjantinli’nin son beş senede Barcelona’nın Real Madrid’e attığı 20 golün 11’ine imza attı. Messi yedi gol ve dört asist ile takımının en üretken ismi oldu.

Real Madrid’e gol atmakta zorlanmayan Arjantinli’nin zorlandığı şey ise Jose Mourinho’nun takımlarana gol atmak. Messi Mourinho’nun teknik direktörlüğünü yaptığı takımlara karşı oynadığı sekiz resmi maçta gol atamadı.
La Liga’da ilk 15 dakikaların en golcü ekibi Real Madrid iken ilk çeyrek saatte gol yemeyen tek takım ise Barcelona.
Barcelona bu sezon deplasmanda henüz maç kaybetmedi. Katalanlar dış sahalarda rakip fileleri 43 kez havalandırırken sadece altı gol yedi. Barcelona dış sahada oynadığı 15 maçın 13 tanesini kazandı.

Muhtemel 11’ler
Real Madrid: Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo; Khedira, Alonso; Ronaldo, Mesut Özil, Di Maria; Adebayor
Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Adriano; Xavi, Keita, Iniesta; Villa, Messi, Pedro