BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,90
ALTIN 2.386,29
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakır'ın gerçek bağımsız adayı!

Çok sayıda bağımsız adayın yarıştığı Diyarbakır'da yarış başladı. Bağımsız adaylardan Ensarioğlu resti çekti.

Abone ol

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, ''Ben gerçek bağımsızım. Onlar bağımlı bağımsızlar'' dedi.

Ensarioğlu, Yenişehir ilçesinde seçim çalışmalarını yürüteceği seçim bürosunda düzenlenen basın toplantısında, Diyarbakır Askeri Cezaevinde 12 Eylül döneminde işkence gördüğünü söyledi.

Diyarbakır'da en çok mağdur olanlardan biri olduğunu ifade eden Ensarioğlu, şöyle konuştu:

''Haksız yere baskıyla, zulümle 7 ay cezaevinde kaldım. Hücrelerde kaldım. Benimle birlikte 27 kişi vardı. Onları da aldılar. Benim yeğenim Galip de lise 3. sınıftaydı. O da alınmıştı. Onlar 3 ay kalıp çıktılar. Ben 7 ay kaldım. İğrenç işkencelerle, Diyarbakır'da o dönem en fazla işkence gören bir insanım. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Müracaatımı daha sonra yapacağım.''

Ensarioğlu, BDP'nin açıkladığı bağımsız adayları desteklemesiyle ilgili soru üzerine, ''Ben gerçek bağımsızım. Onlar bağımlı bağımsızlar. Onlar maalesef Türkiye'deki baraj sıkıntısından dolayı bağımsız aday oldular. Bu da Türkiye'nin bir ayıbıdır'' diyerek, baraj sisteminin tamamen kaldırılması, yerine nispi sistemin getirilmesi ve her fikrin Mecliste temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

BDP'nin parti olarak bağımsız adaylarını açıkladığını anlatan Ensarioğlu, ''Ben yetişebilseydim onlara derdim, bunu yapmayın. Çünkü sıkıntı da olabilir. Bu yanlış bir şeydir. Bir yerde onlar bağımlıdır. Peki beni kimse açıklamadı mı? Yok'' diye konuştu.

''Partilerin adaylık teklifini neden kabul etmediniz'' sorusu üzerine Ensarioğlu, ''Belli bir saatten sonra kimseden emir almak istemediğini, çünkü bölgede ne gördüyse onu konuştuğunu'' ifade etti.

Ensarioğlu, ''Bir parti hariç diğerlerinden teklif geldi, değerlendirdim; bir koltuk için kimseye boyun eğmem. Yeğenim Galip Ensarioğlu ile oturup konuşmuştuk, benim adaylığım üzerine karar vermiştik. Ben verdim, sonra o da verince ben geri çektim. 15 gün düşündüm; bağımsız olmaya karar verdim'' diye konuştu.

Salim Ensarioğlu'nun yeğeni, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu da başkanlıktan istifa ederek, AK Parti'den milletvekili adayı olmuştu.