BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan CHP'ye şok kaset önerisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin grup toplantısında ses kasetlerini perde aracılığıyla dinletmesini sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nu kural tanımamazlık ve yasaları çiğnemekle suçlayan Başbakan Erdoğan, CHP'ye "Bugün de arkanızdaki perdeden CHP eski genel başkanıyla ilgili internete verilen bizim engellediğimiz o görüntüleri de yayınlayın. Aynı şekilde yine genel başkan yardımcı mı bilemiyorum, onunla ilgili de yayınlar yapıldı. Onu da engelledik, onu da yayınlayın.

Madem bu kadar ahlakı ayaklar altına alındınız, bugün de rüşvet pazarlıklarını, yamyam itiraflarını da yayınlayın. Eğer cesaretiniz varsa bugün de patronunuzun ananaslı tespihli Uganda’lı ses kayıtlarını yayınlayın. Açın o beddua görüntülerini, hocanız beddua etsin, siz de CHP’liler olarak hep birlikte amin deyin" önerisinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. İşte öne çıkan satır başları:

Mart ayında Kızılay-Çayyolu'nu hizmete açıyoruz. Kızılay-Keçiören hattı 2014 yılında tamamlanarak testlerine başlanacak. Ankara'da 23.5 km olan raylı sistem uzunluğunu 67.5 km'ye ulaştırmış olacağız.

İstanbul'un metro ulaşımı için hayati öneme sahip bir bağlantı hattını gerçekleştirdik. Şişhane'yi Yenikapı'ya bağlayan bir hattı. Marmaray'ı bir kez daha tecrübe ettik. 3.5 KM uzunluğunda 3 istasyondan oluşan hattı açtık.

Tarihi eserleri ortaya çıkarmak için büyük hassasiyet gösterdik. Kazılar sayesinde İstanbul'un bilinen tarihi 8500 yıl öncesine kadar belirlenmiş oldu. İstanbul’un hem Marmara hem Haliç tarafını seyretme imkanı veren bu köprü turizme katkı sağlayacak.

SARIGÜL'ÜN BALIK TUTMASINA GÖNDERME

Belediyecilik nedir bilmeyen, belediyecilikten nasibini almayan birileri de bu köprüyle ilgili 'İstanbul'un siluetini bozuyor' gibi yakıştırmalar, yapıştırmalar yapmaya kalkıyor. İşte böyle alakasız yakıştırma, yaklaşım. Yetişemedikleri üzüme koruk diyorlar, olay bu. Gerek trenle üzerinden geçerken gerekse seyir terasından Haliç ve İstanbul'u seyretmek, insana mutluluk veriyor. Sadece İstanbullular için değil turistler için farklı imkan sağlayacak. Birileri de köprü üzerinde balık tutuyor. Belediye Başkanı olduğumda bırakın oralarda balık tutmayı, kara parçalarından geçilmiyordu. Eğer şimdi balık tutuyorsanız onun nedeni biziz, o Haliç'i biz temizledik. CHP'den İstanbul'u aldığımızda Haliç kokudan geçilmiyordu. Haliç'te mikrobiyolojik noktada temizlik yoktu, tamamıyla bitmiş, tükenmişti. Bu halde devraldık. Sizin çevrecilikle ne alakanız var. Şimdi tertemiz Haliç'i buldunuz, orada balık avlıyorsunuz, bu balığı avlarken de buraya nasıl geldik, hala farkında değilsiniz. Bunlar bu kadar İstanbullu.

İNTERNETLE EĞİTİM GÖRÜYORLAR

Bir kısım medyada, 'Hükümet interneti yasaklıyor, internete sansür' getiriyor diye yaygara koparanlar var. Öbür yandan milletim kimin ne yaptığını bizzat yaşayarak görüyor. Biz laf üretmiyoruz, icraat üretiyoruz. Dün 100 bin öğrencimiz evlerine ellerinde tablet bilgisayarlarla gitti. Yaklaşık 163 bin öğrencimiz, şu anda etkileşimli tahta, yani internetle eğitim görüyor. Bu iktidara nasıl oluyor da 'internete karşısınız' yakıştırması, yaftası yapıştırılmaya çalışılıyor. 

DÜNYANIN HER YERİNDE GÜLERLER

Bu medyanın İstanbul'da, plazalarda attığı manşetlerle Anadolu'da, Trakya'da milletin gördüğü, yaşadığı birbirini tutmuyor. Okullara 1 milyon bilgisayar gönderen, 30 bin bilişim teknolojisi sınıfı kuran hükümete 'interneti engelliyor' diye ithamda bulunursanız size dünyanın her yerinde gülerler. Maalesef dünyanın da belli odakları, bu medya gruplarıyla oraları kaynak kabul ederek haberler yapıyorlar. İşin aslı farklı, yayınladıkları haberler farklı. 163 bin çocuğa tablet bilgisayar dağıtan, bütün öğrencilere de bunu verecek olan bir iktidara, 'interneti yasaklıyor' iftirasını atarsanız, dünyada bunun farkına vardığında herkes sizinle alay eder.

20 BİN NİRE 34 MİLYON NİRE

Geniş bant internet aboneliği sayısı göreve geldiğimizde 20 bindi, şu anda geniş bant internet sayısı 34 milyona ulaştı. 20 bin nire, 34 milyon nire? Bunu göremeyecek kadar gözler körelmiş. Okullara geniş bant internet erişimi sağlayan kadroya siz 'yasakçı', 'sansürcü' derseniz, 'diktatör' diye çamur atarsanız, o çamur döner, bu çamuru atanların yüzüne çarpar

İNTERNET YOLUYLA YAPILAN ŞANTAJI ANLATTI

İnternetin kimi zaman nasıl bir tehdit olduğunun görülmesi bakımından bir çalışma arkadaşımızın  çocuklarının başına gelen hadiseyi, özellikle anlatmak istiyorum. 12-13 yaşlarında iki çocuk, evlerindeki bilgisayarda internette gezinirken karşılarına bir ekran görüntüsü çıkıyor. Ekran görüntüsünde çocuklardan birinin resmi var. Bilgisayarın kamerasından çekilmiş. Yani birileri bilgisayara girmiş, kamerasını kontrol altına almış, evin içindeki görüntüyü çekmiş. Sonra o görüntüyü bir sayfaya yerleştiriyor. 'Sizi tanıyor, biliyoruz, adresiniz elimizde biz jandarma, polisiz' diyerek jandarma, polis, MİT'in logalarını sayfaya yerleştirerek, çocuklardan verilen hesaba para yatırmaları isteniyor. İnanın bir çok çocuk anne babaları duymasın diye, korkuyla kendilerine ekrandan emredileni yapıyorlar. Bizim arkadaşımızın çocukları korkuyla ağlayarak babalarını arıyorlar, babaları çocukları teskin ediyor

ŞANTAJA KARŞI TEDBİR ALINIYOR

Okullara geniş bant internet erişimi sağlayan bir kadroya 'siz yasakçı, sansürcü, dikdatör' diye çamur atarsanız, hiç kusura bakmayın o çamur döner, bu çamuru atanların yüzüne çarpar

2011'de internete sansür diye sokağa dökülenler, bugün de aynısını yapıyor. Hayır arkadaşlar, internete sansür gelmiyor, özgürlük kısıtlanmıyor. Sadece ahlaksızlığa, şantaja, tehdide karşı tedbir alınıyor. Neşter doktorun elinde hayat kurtarır ama katilin elinde can alır.

YASADAN EN FAZLA CHP VE MHP İSTİFADE EDECEK

Bu yeni yasadan en fazla istifade edecek olan CHP'dir, MHP'dir. Çünkü en fazla kaset saldırısına uğrayan, kayıtlarla en fazla tehdit edilen, dizayn edilen CHP ve MHP'dir. Biz yeni internet düzenlemesiyle sadece çocukları değil, CHP'yi, MHP'yi diğer partileri de alçakça tehdit ve şantaj karşısında koruma altına alıyoruz. Paralel yapıya şirin görünmek için ses çıkarmıyorlar.

CHP genel başkanı ses sistemi kurdurmuş. Yasak olan ses kayıtlarını dinletiyor. Bu dinlemeler hukuk çiğnenmek suretiyle dosyalara konulmuştur. Kamuoyuna sızdırılmıştır. Ortada bırakın hukuku çiğnemeyi, bırakın suç işlemeyi, çok açıkve net şekilde ihanet vardır. Madem öyle, madem kuralsızlık bu boyutlara ulaştı. CHP’ye çağrı yapıyorum.

O GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAYIN

Ortada bırakın hukuku çiğnemeyi, bırakın suç işlemeyi, çok açık ve net şekilde ihanet vardır. Madem öyle, madem ahlaksızlık, kuralsızlık bu boyutlara kadar ulaştı, CHP'ye buradan bir çağrı yapıyorum. Bugün de arkanızdaki perdeden CHP eski Genel Başkanı ile ilgili internete verilen, bizim engellediğimiz o görüntüleri de yayınlayın. Aynı şekilde yine Genel Başkan Yardımcısı ve şu anda Grup Başkanvekili midir bilemiyorum, onunla ilgili de yine yayınlar yapıldı, onu da biz yine anında engelledik, onu da yayınlayın.

HOCANIZ BEDDUA ETSİN, SİZ DE HEP BİRLİKTE AMİN DEYİN

Madem bu kadar ahlakı ayaklar altına aldınız, bu kadar yasaları hiçe saydınız, bugün de grup salonunda CHP'li belediye başkanlarının rüşvet pazarlıklarını, 'yamyam' itiraflarını, bunların ses kayıtlarını da yayınlayın. Eğer cesaretiniz varsa bugün de patronunuzun ananaslı, tesbihli, Ugandalı ses kayıtları da yayınlayın. Hakimlere, savcılara verilen ihanet talimatlarını yayınlayın. Hatta açın o beddua görüntülerini hocanız beddua etsin siz de salondan CHP'liler olarak hep birlikte 'amin' deyin.

KİMİN ELİNDE NE VARSA

İşte onun için açık açık burada ifade ediyorum: Kimin elinde ne varsa, hiç çekinmesin ortalığa döksün. Hangi görüntü, hangi ses kaydı varsa, hepsini ortalığa saçsınlar. CHP'nin, MHP'nin siyaset yapmak için zaten kırıntılara ihtiyacı var. Buyursunlar, CHP ve MHP'nin önüne o kırıntıları, o yemleri atsınlar. Bir kez daha söylüyorum: Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Bizim içimizde korkaklar vardı, zor zamanda dik duramayanlar vardı. Bu partinin içinde korkaklara yer yoktur.

SON MANŞETİ MİLLET ATACAK

'411 el kaosa kalktı' diyerek milli iradeyi aşağılayanlara, AK Parti'nin kapatılması için her şeyi yapmalarına rağmen biz buradayız. Şimdi o medya koro halinde bize saldırıyor. Hiç endişe etmeyin işte bu medya 30 Mart'ta da gereken cevabı milletten alacak. Hiç şüpheniz olmasın. Hangi manşeti atarsa atsın son manşeti sandıkta millet atacak.

GEZİCİLERLE PARALEL ÖRGÜTÜN PATRONU BİR

Bunlar için helal yok haram yok. Amaca ulaşmak için her yol mübahtır. Gerektiğinde peygamberi kamyonete bindiriyorlar. Ama ben diğerlerine sormak istiyorum. Siz bunların arkasına niye takıldınız? Cevabı çok basit. Gezicilerle paralel örgütün patronu bir. Bunlar zaten ezelden kardeştirler. İşte şimdi de milli iradeye karşı birlikte operasyon yürütüyorlar. Biz bunları 28 Şubat'taki ihanetlerinden de tanırız"

Biz bunları 28 Şubat'taki manşetlerinden aynı zamanda 28 Şubat'taki ihanetlerinden de tanırız. 'Beceremediniz artık bırakın' manşetini bu millet unutmadı ve unutmayacak. O ihaneti, hançeri 28 Şubatçılarla yapılar, o işbirlikçi tavrı bu millet unutmadı ve asla unutmayacak. Hazreti Yusuf'u kuyuya kardeşleri atmıştı. Allah o Yusuf'u kuyudan çıkardı Mısır'a vezir yaptı. Kardeşlerinin kuyuya attığı Yusuf'u kör kuyulardan çıkaran Allah, kadiri mutlaktır.

17 aralık darbe girişimi tam anlamıyla çökmüştür. Saldırı tamamen püskürtülmüşür. 4 milyar dolar tekrar Türkiye'ye geri döndü.

PARALEL YAPININ İKİ HEDEFİ KALDI

Paralel yapının iki hedefi kaldı, 30 mart seçimleri ve çözüm sürecidir. AK Parti'nin oy oranını muhafaza ettiğini görüyoruz. Çözüm sürecinde Hiç bir taviz vermedik. Meşruiyetten ayrılmadık. siyaset zemininde demokrasi zemininde çözmeye gayret ettik.

KILIÇDAROĞLU'NA SORU

CHP'nin genel müdürüne soruyorum; daha 2 ay öncesine kadar hukuku, hakim ve savcıları ayaklar altına alıyordun, 17 ve 25 Aralık'ta ne oldu da hukukun üstünlüğüne inanmaya başladın. 17 Aralık parelel hukukunu kabul ediyorsun da şimdi verilen kararları neden hazmedemiyorsun?

SON ÇETE İLE MÜCADELE EDİYORUZ

11 yıl boyunca çetelerle mücadelemizde sağladığımız başarı oranında demokratik hamleler gerçekleştirdik. Şimdi artık son çete ile mücadele ediyoruz. Bu çete de tarihe karıştığında, bu paralel yapı da çöktüğünde inanın demokrasinin önünde hiçbir engel kalmayacak

MÜTAREKE BASININDAN BETER

İnanın İstanbul işgal edildiği dönemin mütareke basınında dahi bu derece bir hiyanet sergilenmemiştir. Bu operasyon, düpedüz bir casusluk operasyonudur. Buradaki ayrıntılar ortaya çıktığında o operasyonda kimlerin yer aldığı, kimlerin kimlere talimat verdiği ihbarda bulunduğu ortaya çıktığında milletim ihanetin derecesini daha net olarak görecek

TIR'ları sanki düşman tırları gibi durduruyorlar. Meselenin en kadar ciddi olduğunu bu görüntüler açık şekilde ortaya koydu. Kim bunlar? Kimin jandarması? Paralel yapı Jandarmadaki uzantılarını yanına alarak yasadışı operasyon yapıyorlar.

Bu operasyon düpedüz casusluk operasyonudur.

PARALEL YAPI MHP VE CHP'NİN ÖNÜNE YEM ATIYOR

Bu hainlerin Türkiye'de gündemi belirlemesine izin vermeyeceğiz. Paralel yapı CHP ve MHP'nin önüne yem atıyor kendilerine esir alıyor. 

Kendi attıkları manşetler dönecek ve kendilerini vuracak. İki hafta içinde Ankara ve İstanbul'da metra hatları açtık. Şehir hastanelerinin temelini attık. 100 bin tablet dağıttık. Türksat 4a uydusunu fırlattık. Bizim gündemimize bunlar var. Peki onların gündeminde ne var?

Laf var ,iftira var. Bunların tuzağına biz düşmeyeceğiz. Yıkım ekibi istediği çamuru atsın biz aziz milletin gündemiyle meşgul olacağız.