BIST 10.322
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.451,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan CHP'ye sert sözler!

Başbakan Erdoğan, Turgutlu'da konuştu CHP'yi darbelere alkış tutmakla suçladı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler! Manisa'da konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili yalan söylediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu ve ekibini, 28 Şubat ürünü yasakların devam etmesi için çaba sarfetmekle suçlayan Erdoğan, CHP'nin darbelere alkış tuttuğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Turgutlu Devlet Hastanesi'nin de yer aldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, birçok önemli yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek bunda emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Konuşmasında demokrasi tarihine kazınan ''kara bir lekeden'' söz etmek istediğini dile getiren Erdoğan, Adnan Menderes'in CHP zulmü altında inleyen milletin umudu haline geldiğini söyledi.
 
444 KOD NUMARASINA DİKKAT
 
Anamuhalefet partisinin meclis komisyonlarında, Meclis Genel Kurulu'nda, kademeli eğitime, seçmeli ders uygulamasına şiddetle karşı çıktığını, şiddete başvurduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
''444 kod numarası. Bunu unutmayın. Ne demek bu? 4 4 4. Bunu unutmayın. Meclis'te kabul edilen yeni eğitim sisteminin adıdır bu. İmam hatip okullarının orta kısımları bugün faaliyete geçti. Okullarımızda Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Peygamberimizin hayatı seçmeli ders uygulaması yine bugün başladı. Bugün Türkiye üzerindeki baskıların, dayatmaların, yasakların bir kısmı daha ortadan kaldırılmış oldu. 28 şubat sürecinde uygulamaya konulan antidemokratik uygulamalar, bugün milletin eliyle, sizin elinizle reddedildi. Millet eliyle tarihin karanlığına gömüldü. 27 Mayıs'a, 28 Şubat'a çanak tutan, askeri müdahaleleri alkışlayan, merhum Menderes'in idamına seyirci kalan zihniyet bugün de o müdahalelerin kalıntılarına var gücüyle sahip çıkıyor. Kim bu? Ana muhalefet. Kim bu? CHP.
 
Bugün de gerek genel başkan, gerek arkadaşları 28 Şubat ürünü olan yasakların devamı için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Allah'ın izniyle millet bunlara izin vermeyecek. Adnan Menderes'i idam eden zihniyete bu millet bir daha izin vermeyecek. Millet olarak prim vermeyecek. Adnan Menderes'i idam eden zihniyete inanıyorum ki bu millet bir daha fırsat vermeyecek.''
 
KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Afyonkarahisar'da 5 Eylül'de ''Çok feci'' bir olay yaşandığını dile getiren Erdoğan, 25 askerin şehit olduğunu anımsattı. Patlamanın en küçük ayrıntısına kadar incelendiğini söyleyen Erdoğan, bazı subayların görevden alındığını ve olayın tüm detaylarıyla kamuoyuna açıklandığını ifade etti. Konuşmasında CHP'ye yüklenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun patlamanın sabotaj olduğunu iddia ettiğini; ancak ortaya delil koyamadığını söyleyerek şöyle konuştu:
 
"Çok enteresan bir şekilde anamuhalefet partisinin genel başkanı çıktı, bu olayın yüzde 99 oranında sabotaj olduğunu iddia etti. Hatta hızını alamadı, oranı yüzde 99,5'e çıkardı. Bir haftadır gerek şahsım gerek ilgili arkadaşlarım kendisine soruyoruz, ''belgen ne?'' diyoruz, cevap yok. ''Bilgin ne?'' diyoruz, cevap yok. ''Delilin ne?'' diyoruz, cevap yok. Kendisini yetkililer arıyorlar, soruşturma sürecinde yardımcı olmasını istiyorlar. Sabotaj olduğu yönündeki bilgiyi nereden aldığını soruyorlar. O konuda da cevap yok. Günlerdir sabah akşam 'sabotaj' diyor başka bir şey demiyor. İki şey söylüyor, 'Sabotaj' 'Emekli subaylardan öğrendik' diyor. Bu ne biçim siyasettir. Bu ne çirkin siyasettir. Allah aşkına bir ülkenin anamuhalefet partisi genel başkanı bu kadar sorumsuz olabilir mi? Bir genel başkan bu kadar sulu, bu kadar kayıtsız bu kadar ciddiyetsiz olabilir mi?
 
KILIÇDAROĞLU ALDATILDI 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, üniversite seçme sınavıyla ilgili sahte belgeyle haftalarca kamuoyunu oyaladığını dile getiren Erdoğan, buna rağmen iftiraya devam ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun herşeye rağmen yalana devam ettiğini ve hatadan geri dönmedini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yüzü kızarmıyor, mahcup olmuyor. Bu yalanı hala devam ettiriyor. Maalesef anamuhalefet partisinin genel başkanı bütün bunlardan yoksundur. 25 Mehmedimizin şehadetini böyle siyasi bir fırsatçılığa, böyle şahsi bir meseleye dönüştürmek ayıptır. Tıpkı Kayseri meselesinde, tıpkı ÖSYM meselesinde olduğu gibi Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili olarak da anamuhalefet partisi genel başkanı karavana atmış, yanıltılmış, aldatılmıştır. Bir an önce yanıldığını anlamasını, artık kamuoyunu böyle bir hassas konuda, şehitlerimizin ruhuna muazzep edecek konuda daha fazla rahatsız etmemesini temenni ediyorum.''