BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Türkiye artık gelişiyor!

Başbakan Erdoğan, bir Et entegre tesisinin açılışında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir tesisin açılışında yaptığı konuşmada işsizliği yüzde 14'ün üzerine çıktığı dönemde muhalefentin kendilerine yüklenmesine şu cümlelerle cevap verdi:''Bizde işsizlik bir ara yüzde 14'ün üzerine çıkmıştı. Muhalefet bize o zaman yüklendiğinde, 'göreceksiniz çok kısa bir süre içerisinde kriz bizi teğet geçecek' demiştim, bazıları dalgasını geçmişti. Sonra teğeti bırak, dünyada Türkiye'nin örnek olduğunu gördüler. 'İşsizlikte de bunu göreceksiniz' demiştik. Bizimle dalga geçenler, merak ediyorum şimdi ne diyecekler. Bugün işsizlik rakamları açıklandı, hamdolsun Türkiye işsizlikte yüzde 8'e indi'' dedi.

TÜRKİYE ALAN EL DEĞİL VEREN EL OLMUŞTUR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye artık dünyada 'alan el' olmaktan çıkmıştır. Türkiye artık dünyada 'veren el' olma durumuna gelmiştir. 2002'lerde 'acaba birileri bize ne verecek' diye bakarken biz şu anda en az gelişmiş ülkelere yılda 1,6 milyar dolar yardımda bulunuyoruz. Bizim elimiz Somali'ye uzanırken bizim elimiz Arakan'a, Srilanka'ya ulaşırken bu sizlerin bize kazandırdığı güçten oluyor. Bu milletin gücünden geliyor ve bir de tabii tarihten aldığımız o güçten geliyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında Çin ile en yüksek büyüme oranını yakalayan ülke olduğunu belirterek, ''Küresel finans krizine, Suriye'de yaşanan olumsuzluklara rağmen ekonomimizi büyütmeyi, istikrar ve güven içinde hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz'' dedi.