BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,64
ALTIN 2.391,30
HABER /  GÜNCEL

Şehit eşi öyle şeyler söyledi ki başlar eğildi

Mayınlı saldırıda şehit olan 8 polis için Malatya'da düzenlenen törene şehit eşinin isyanı damgasını vurdu.

Abone ol

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Hacılar Köyü yakınlarında teröristlerin yola döşediği bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 polis memuru için Malatya'da tören düzenlendi.

20120917.105102_ank092.jpg

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı törenin ardından, şehit cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Mayınlı saldırıda şehit olan polislerden Samet Kırcalı'nın 1.5 yıllık eşi Duygu Kırcalı, çevik kuvvet otobüsünün zırhlı olmamasına isyan etti.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan 8 polis memurunun cenazeleri, Malatya'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

12 YIL SEVDİM

Saçlarının bembeyaz olduğunu söyleyen şehit eşi acısını ve isyanını işte bu sözlerle dile getirdi:

"1.5 yıllık evliyim. 12 yıl aşk yaşadım, sınıf arkadaşım. Samet Kırcalı yazın. Baş

1.20120917123903.jpg

Şehit eşi cenaze töreninde öyle şeyler
söyledi ki Bakan Şahin'in başı öne
eğildi, onu tesellide çaresiz kaldı... 

manşetiniz "Ağlamıyorum." Bu son olsun. 12 yıl sevdim. İzmir Kemikler Lisesi'nde aynı sırayı paylaştım. Bakın şu saçlarım bembeyaz oldu. Bir günlük karısı olacağım dedim, oldum. 1.5 yıllık karısıyım ağlamıyorum yazın en baş köşeye yazın

ZIRHLI ARABAYA BİNDİRMEDİLER

Özel Harekat'tan vazgeçirttirdim. Dağlara çıkmasına kıyamadım. Çevik Kuvvet canımı yaktı. Zırhlı arabaya bindirmediler. Sabah nescafe koydum yanına ayık kalsın dikkati dağılmasın dedim. 12 yıl sevgilimdi, 1.5 yıllık eşimdi. İşsiz kaldı, başbakana söyleyin. Mecbur kaldı polis oldu. İşsizdi işi yoktu. Bir tek bir bacısı.

TEK EVİN TEK EVLADI

Bakın çekin ağlamıyorum. Bir tek bir evin evladı, 28 yaşında. Annesiz büyüdü, annesini kanserden kaybetti, ilkokulda. Aynı sırada oturdum. Bütün kanallara çekin. Nasıl bir aşk yaşadım. Şu saçlarıma bakın.

"1,5 YILLIK EVLİYİM BDP DUY"

Daha sonra yanına gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e böyle seslendi:

"Bakanlarımla çekin, 1.5 yıllık evliyim BDP duy. Özel Haraket'tan vazgeçirttirdim. Dağlarak çıkmasına kıyamadım bakanım. Tertemiz yolladım, ütüledim kar gibiydi."

ADIYAMAN- MURAT TOPRAK

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

ADIYAMAN- MURAT TOPRAK

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Toprak'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

4.20120917132520.jpg

Şehit polis memurunun cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Adıyaman'a getirildi.

Cenaze daha sonra şehit polisin ailesinin yaşadığı Kahta ilçesine bağlı Narsırtı köyüne götürüldü. Yakınları, şehit polis memurunun cenazesinin baba evine getirilişi sırasında gözyaşı döktü.

3.20120917132355.jpg

Polis Memuru Toprak'ın cenazesi, köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzunda köy mezarlığına götürüldü.

Bu esnada törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehidin yakınları da cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağladı.

Polis memuru Toprak'n cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Mehmet Metiner ve Murtaza Yetiş, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bingöl-Erzurum karayolunda çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 8 polis memuru şehit olmuş, 9 polis memuru da yaralanmıştı

MALATYA-GÖKHAN KUZU

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]MALATYA-GÖKHAN KUZU

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru screen-shot-2012-09-17-at-1.54.08-pm.pngGökhan Kuzu (24), memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.Belde meydanında öğle vakti düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meslektaşları tarafından taşınan Şehit Kuzu'nun naaşı, katafalka konuldu. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kuzu için helallik istedikten sonra cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin cenazesi, namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

HATAY- CUMA MERCİMEK

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

HATAY- CUMA MERCİMEK

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Polis Memuru Cuma Mercimek'in cenazesi, memleketi Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Polis Memuru Mercimek'in cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Hatay'a getirildi. Cenaze, daha sonra şehidin ailesinin yaşadığı Reyhanlı ilçesi Yeni Mahalle'ye götürüldü.

Yakınlarının, şehit polis memurunun cenazesinin baba evine getirilişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

6.20120917140027.jpg

Şehit Polis Memuru Mercimek'in cenazesi, TOKİ Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzunda Küme Evleri Mezarlığı'na götürüldü.

Bu sırada törene katılan vatandaşlar tekbir getirip, terör örgütü aleyhine slogan attı. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağlayan şehidin yakınları, vatandaşlar teskin etmeye çalıştı.

Polis Memuru Mercimek'in cenazesi daha sonra Küme Evler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

FATİH CELAYİR-ELAZIĞ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]FATİH CELAYİR-ELAZIĞ

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru Fatih Celayir (25), memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.Şehidin cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından, Elazığ Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak'taki baba evine getirildi. Cenaze, daha sonra Hacıoğulları Camisi'ne götürülerek, katafalka konuldu.

Burada bazı şehit yakınları fenalaşırken, şehidin annesi Sevinç Celayir, oğlunun arkadaşlarına sarıldı, onlarla birlikte gözyaşı döktü. Tabuta sarılan anne Celayir, oğlunun fotoğrafını öperek, ağladı.

Gazetecilere, yavrusunun töreninin olduğunu söyleyerek, kendisinin çekilmesini isteyen anne Celayir, ''Çekin, şehit anasını çekin, dimdik duracağım. Yavrularımı da çekin, iki screen-shot-2012-09-17-at-3.52.37-pm.pngkardeşini de bana emanet etti'' dedi.

Şehidin annesini, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ teskin etmeye çalıştı.

İl Müftüsü Peyami Güngör, şehitliğin önemini anlattıktan sonra, cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ Valisi Muammer Erol, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, meslektaşları, askerler ve vatandaşlar katıldı.

ŞEYHMUS KARAKUT-DİYARBAKIR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ŞEYHMUS KARAKUT-DİYARBAKIR

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Şeyhmus Karakut, memleketi Diyarbakır'da gözlayları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Şehit annesi Enzile Karakut, oğulunun fotoğrafına bakıp, "Bakın oğlum ne kadar yakışıklı. Şeyhmus'um görevini tamamladı" diye ağladı.

Karlıova'daki PKK'nın bombalı saldırısında şehit 8 polisten Şeyhmus Karakut memleketi Diyarbakır'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis Şeyhmus Karakut için Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 7'inci kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep 2'inci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilen, Ak Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da cenaze çelenk gönderdi. Cenazenin getirilmesinden önce şehidin yakınları taziyeleri kabul etti. Tabutun törenin yapıldığı yere getirilmesi sırasında da şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Tabutun getirilmesi sırasında şehidin annesi Enzile Karakut sinir krizi geçirdi. Törene katılan bir polis müdürünün yakasındaki oğlunun fotoğrafına bakan Enzile Karakut, "Bakın oğlum ne kadar yakışıklı. Şeyhmus'um görevini tamamladı." diyerek ağladı.

screen-shot-2012-09-17-at-3.56.22-pm.pngAĞABEYİM BİZİ OKUTMAK İÇİN POLİS OLDU

Ambulansla Yeniköy Mezarlığı Cami'sinin önüne getirilen şehidin cenazesi tören mangası tarafından alınarak katafalka bırakıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra kalabalıktan helallik alınarak Türk Bayrağı'na sarılı tabut tören mangasınca cenaze arabasına yerleştirildi. Cenaze töreni sırasında kadınların sık sık Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin annesi Enzile Karakut, ise Kürtçe olarak 'Damat Şeyhmus'diye bağırdı. Törende sinir krizi geçiren şehidin kız kardeşi Şehriban Karakut ise polis memurlarına dönerek, "Benim ağabeyim neden polis oldu biliyormusunuz? Biz okuyalım diye polis oldu" dedi. Şehriban Karakut cenazenin götürülmesi sırasında baygınlık geçirerek yere düştü. Şehidin 16 yaşındaki kardeşi Aziz ise sık sık, "Ağabeyimi gömmeyin, onun yerine beni gömün" diyerek ağladı.

İSTANBUL YERİNE BİNGÖL'Ü TERCİH ETTİ.

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan şehit polis Şeyhmus Karakut'un öğretmen olarak atanmayınca polisliği seçtiği öğrenildi. Şehit polisin babasının 3 yıl önce yaşlılıktan hayatını kaybettiği ve 6 kardeşin en büyüğü olarak evinin geçimini sağladığı öğrenildi. Karakut'un polis olarak önce İstanbul'a atandığı ancak kendi isteğiyle atamayı değiştirip ailesine daha yakın olabilmek için Bingöl'ü seçtiği öğrenildi. 2 yıllık polis memuru olan şehit Şeyhmus Karakut'un cenazesi düzenlenen törenin ardından Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÜMİT YILDIRIM-TRABZON

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

TRABZON-ÜMİT YILDIRIM

Bingöl-Erzurum karayolunda teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım'ın cenazesi, askeri uçakla Trabzon'a getirildi.
Trabzon Havalimanı'ndaki törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.
Şehidin amcasının oğlu Metin Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, ailenin büyüğü olarak sadece kendisinin kaldığını belirterek, ''Vatanımız, milletimiz sağolsun. Bizleri arayarak yanımıza gelen, candan başsağlığı dileyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz'' dedi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarınca uçaktan alınan şehit Yıldırım'ın cenazesi, Trabzon Belediyesi'ne ait cenaze aracına taşındı.
Şehidin annesi Zinnet Yıldırım, oğlunun tabutuna sarılarak, ''Bundan sonra senden artık telefon gelmeyecek'' dedi.

Cenazenin taşınması sırasında elinde Türk bayrağı olan bir kadın, hükümet aleyhine slogan attı. Kadına tepki gösteren şehit yakınları, bu kişinin aileden olmadığını belirtti. Şehit yakınlarının darp etmeye çalıştığı kadın, bayıldı. Güvenlik güçleri, bunun üzerine önce kadını çember altına aldı, ardından havaalanındaki bir odaya götür.

Bu arada şehit yakınları, ''şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Şehit polis Yıldırım'ın cenazesi, konvoyla toprağa verileceği Araklı ilçesine götürüldü.