BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan CHP'li vekile tepki! Gücün yetiyorsa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayır çıkarsa İzmir'de denize dökeriz'' açıklamasında bulunan CHP'li vekile İzmir'den seslendi: ''Gücün yetiyorsa dök, alnını karışlarlar alnını. Haddini bileceksin''.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Evet diyenleri denize dökeriz" sözlerine İzmir'den cevap verdi. CHP'li vekile "haddini bileceksin" diye konuşan Erdoğan, CHP liderinin de FETÖ'nün talimatıyla genel başkanlık koltuğuna oturduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Gündoğdu Meydanı'nda dün İzmirlilerle buluştu. Erdoğan konuşmasının büyük bir bölümünü CHP'yi ve Avrupa'nın gösterdiği ırkçı saldırıları eleştirelere ayırdı. Erdoğan ''Hayır çıkarsa İzmir'de denize dökeriz'' açıklamasında bulunan CHP'li vekile  de tepki göstererek ''Gücün yetiyorsa dök, alnını karışlarlar alnını. Haddini bileceksin'' dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

CHP'Lİ VEKİLE VE BAYKAL'A TEPKİ

"CHP'nin Konya milletvekili 16 Nisan'da evet diyenleri İzmir'den denize dökeceklerini söylüyor. Hadi gel, hadi kimi denize döküyorsun görelim. Eski genel başkanı da hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini ifade ediyor. Al birini vur öbürüne. Bu ne terbiyesizliktir. Hani demokrasi, hani özgürlük?

"FETÖ'NÜN TALİMATIYLA GELDİ"

7 kere seçim kaybetti, 8'inciyi kaybetmeye hazırlanıyor. 16 Nisan'dan sonra bu yine gitmez. Bunların oturdukları koltuklar sipariş. Bir CD, bir kaset onunla geldi. Bunları anlatmamıza rağmen, FETÖ ile müşterek çalışma ve bir talimat buraya geldi. Bunlar İstiklal Harbi'nin anlamını kavramamışlar. Böyle bir mücadeleyi anayasa halkoylamasıyla nasıl mukayese edersiniz?

"EVET VEREN DE HAYIR VEREN DE BİZİM İÇİN SAYGINDIR"

16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin demokrasisi daha güçlü olacak. İnsanları kendi fikrin doğrultusunda ikna etmek için çalışırsın ama çıkan sonuç milletin tercihidir. Evet veren de hayır veren de bizim için saygındır.

"KILIÇDAROĞLU YİNE DERSİNİ ÇALIŞMAMIŞ"

Kılıçdaroğlu bu günlerde 'tek adam' diyor. Tutturmuş, taraflı-tarafsızlık. Bak Kılıçdaroğlu, sen başında olduğun partinin bile geçmişinden bihabersin. 'Atatürk'ün kurucusu olduğu partinin başkanıyım' diyorsun. Güzel, güle güle kullan. Fakat soruyorum: Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyet Halk Partisi'nin başındayken, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı değil miydi? İnönü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin başındayken aynı zamanda Cumhurbaşkanı değil miydi? Bunu bilemeyecek kadar dersini çalışmamışsın. Tarih bilgisinden bu kadar yoksunsun.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BEN OLMASAM NE YAPACAKLAR' SÖZLERİ

Sen bu ülkede ne yaptın? Sosyal Sigortalar Kurumunun Genel Müdürlüğünü yaptın. Bu zat, 'Ben olmasam ne anlatacaklar?' diyor. Sen olmasan, CHP rahatlar, ülke rahatlar. Senin ne olduğunu millete anlatalım ki millet 16 Nisan'da sandığa giderken oy zayiatı olmasın...

"ALNINI KARIŞLARLAR"

Yeni sistem gelince milletvekilinin sorusuna Bakan cevap veremeyecek diyor. Sen yazılı soru önergesini vereceksin, yazılı cevap verilecek. Sayın Kılıçdaroğlu, evet diyenleri denize dökecek olan senin bu adamın, bu ahlaksız terbiyesiz adam niye sen bunu kesin ihraç kararıyla disiplin kuruluna göndermiyorsun? Çünkü sen de aynı zihniyetlisin. Gücün yetiyorsa dök, alnını karışlarlar alnını. Haddini bileceksin. 

"ADAM YALAN MAKİNESİ"

Tutturmuş 18 yaş. Gençlerin parlamentoya girmesine karşı değilim ama onlar askere gitmeyecek. 25-30 yaş arası kaç kişi var parlamentoda 5. Şimdi kaç kişi olacağının garantisi var mı? Açalım önlerini. Emekli maaşı alacaklar diyor, böyle bir şey yok. 23 yıl prim ödemesi lazım. Niye bunu söylemiyorsun? Adam yalan makinesi. Bir diğer konu askerlik. Milletvekilliği sıradan bir olay mı? Onunla ilgili icabında bir bedelli düzenlemesi yaparız. Bu işi zora çıkarmaya gerek yok.

AVRUPALILAR NİYE ÇILDIRIYOR

Avrupa'da olanları gördünüz. Niye çıldırdılar,? Çünkü Türkiye büyüyor. Kredi derecelendirme kuruluşları sipariş üzere açıklamalar yapıyor. Bunlar siyasidir. Şimdi de manevra yapıyorlar. 95 yıl önce buradan denize döktükleriniz var ya, onların hamileri ağababaları hayır diyor. Evet diyen herkesin üzerine Hollanda'da polislerini, atlarını, itlerini sürüyorlar. Bir tane CHP'li milletvekili de bir kardeşime Trabzon'da kendisini uyardı diye çekil oradan it diyor. Al birini vur öbürüne. Bir vatandaşa nasıl it dersin? Bunlarda edep yok. Bunlar 100 yıl önce bize hasta adam diyorlardı. Asıl hasta olan Avrupa. Avrupa çöktükçe çöküyor. 

AB KONUSUNDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK

Kim hayır diyor, Kandil, İmralı, FETÖ. Bunlar hayır dediğine göre burada düşünmek gerekmez mi? İslam düşmanlığı, ayrımcılık sadece yaşanan sıkıntıları daha çok artırır. AB üyesi ülkeler hep beraber Vatikan'a gittiler mi? Papa'nın karşısında el bağladılar mı? Vatikan'ın AB ile bir işi var mı yok. Niye, bunlar tek millettir? 54 yıl bunlar bizi AB'ye almadılar. Şimdi o zaman yeni bir dönem başlayacak. 16 Nisan bu kararı gözden geçirmenin günüdür. Sorun bizi Avrupa'nın kendinden görmek istememesidir.