BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  DÜNYA

Rusya ve İran'dan ABD'ye Suriye tepkisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın talebi üzerine telefonla görüştü. Her iki lider, ABD'nin Suriye'ye yönelik müdahalesini görüştü.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırısının kabul edilemez olduğunu açıkladı. Her iki müttefik,  'Bundan sonra her türlü saldırıya karşılık verme" kararı aldı.

İran, Rusya, Hizbullah ve Esad yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de Esad yönetimine ait askeri hava üssünü vurmasına ilişkin açıklama yaptı.

MÜDAHALEYE SERT TEPKİ

Açıklamada, "Suriye'deki ABD saldırganlığı, halkın ve devletin egemenliğine karşı yapılmış bir saldırının da ötesine geçti" denildi.

Ortak açıklamada, "Suriye dünya adına altı yıldır uluslararası terörizme karşı mücadele etmektedir" diye belirtilirken, "terörün ve saldırganlığın destekçisinin kendisini 'insanlığın savunucusu' olarak göstermeye hakkı yoktur" ifadeleri yer aldı.

HER TÜRLÜ SALDIRIYA GÜÇLÜ CEVAP VERİLECEK

Açıklamada, ABD'nin "kırmızı çizgileri ihlal etmesine ve saldırılarına güçlü cevap verileceği" de vurgulandı.

Rusya ve İran'ın "tek kutuplu bir sistem dayatılmasına" ve ABD'nin hakimiyetine izin vermeyeceği söylenen açıklamada, "biz Suriye'nin müttefikleri, Suriye Arap Ordusu'na ve kardeş Suriye halkına çeşitli şekillerde desteğimizi sürdüreceğiz" denildi.